Report ze zápasu OLO vs. TRI (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(1:2, 0:3, 2:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Úvod utkání přinesl rychlou branku Třince. Už po dvaadvaceti vteřinách ujel Michal Kovařčík a procedil puk do sítě u levé tyče. Olomouc jakoby byla nepříjemným začátkem zaskočena a chvíli trvalo, než se rozehrála.

Ve dvanácté minutě se jí však podařilo srovnat, když se po přečíslení přesnou bombou prosadil Tomáš Šoustal. Jenomže vyrovnaný stav vydržel necelou minutu, poté totiž Michal Kovařčík doslova procpal puk z chumlu v brankovišti do svatyně Hanáků.

Ve druhé periodě už padaly branky jen do sítě Hanáků. Během třiadvacáté minuty se radovali Jan Poruba a Kamil Sikora, čímž vyhnali gólmana Sroku na střídačku. Druhý brankář Pospíšil udržel čistý štít jen do pětatřicáté minuty, to se po hrubce domácího beka trefil Lukáš Jašek.

Ve třetí periodě se prudkou střelou švihem ze střední vzdálenosti prosadil Ludvík Petrák, jenomže vzápětí se štěstím korigoval Tomáš Šoustal, a ten stejný hráč po chvíli proměnil i trestné střílení.

Víc už mladíci Mory, kteří v zápase spálili mnoho šancí, nestihli. Oceláři si tak z Hané odvezli zasloužené vítězství v poměru 6:3.

OHLASY

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Třinec je právem jedním z nejlepších mužstev v naší skupině. Myslím si, že jsme mu slušně sekundovali. Třinec byl samozřejmě herně lepší, ale vyzkoušeli jsme si alespoň hru v defenzivě a rychlý přechod do útočného pásma. Kdybychom měli lepší koncovku, mohli jsme soupeře více potrápit.