Report ze zápasu POR vs. OLO (2:8)

HC RT TORAX Poruba

logo

2:8

(1:2, 1:3, 0:3)

logo

HC Olomouc

Úvodní minuty utkání příliš hokejové krásy nenabídly. Do první vážnější šance se dostali až po osmi minutách hry Kohouti. Horák ani Medek ovšem v předbrankovém prostoru na Peslarovou nevyzráli. Na druhé straně vysunul Csomor při vlastním oslabení Gřeše. Toho zastavila olomoucká obrana jen za cenu faulu a následovalo tudíž trestné střílení. To sám postižený doslova zahodil, když trefil jen připraveného Šoustala.

Postupem času začali být Hanáci lepším a nebezpečnějším týmem. Po Štefkově střele ještě kotouč těsně minul levou tyč, ale v další šanci se již po několika dorážkách na brankovišti radoval Jan Kropáč. Hosté pokračovali ve své aktivitě, za což si vysloužili odměnu v podobě druhé trefy. Zcela nepokrytý Robert Horák se tentokrát přesně trefil z prostoru mezi kruhy.

V závěru úvodní dvacetiminutovky ještě dokázal RT TORAX výsledek zkorigovat. V situaci dva na jednoho překvapil Šoustala pořádnou dělovkou Martin Csomor.

Hokejistům v červených dresech vyšel i vstup do druhé tercie. Při rychlé útočné akci skóroval z mezikruží Tomáš Šoustal. Kohoutům narostla křídla a na jejich čtvrtý gól se nemuselo čekat příliš dlouho. Kapitán Jan Klvaňa vyslal od modré technickou střelu do horní části branky a Peslarová byla naprosto bezmocná. Za pouhých dvaadvacet vteřin ji navíc překvapil rychlou střelou nad vyrážečku Jakub Heža.

To už bylo na domácí gólmanku příliš a přenechala své místo teprve dvanáctiletému Remiášovi. Snížení se RT TORAX dočkal poté, co Kurnik našel u druhé tyče volného Jonáše Mládka a Šoustal se již nestačil přesunout. Po brankových hodech se hra značně uklidnila. Poruba v závěru dokonce mohla snížit po dvou dobrých pokusech Gřeše, ale výsledek 2:5 trval i po čtyřiceti minutách střetnutí.

Také závěrečné perioda patřila Olomouci. Gólem však neskončila pěkná kombinace mezi Nesvadbou a Horákem, na Remiášovi následně ztroskotal i Kropáč. Až Robin Medek se dočkal, když švihem nad vyrážečku propálil gólmana. Snížit mohla Poruba při úniku Boleslavského, ale porubští mladší dorostenci byli v zakončení doslova jaloví.

Také v obraně to domácím značně skřípalo, čehož využil další přesnou a jedovatou střelou David Nesvadba. Hosté byli při chuti a povedl se jim i nevídaný kousek, když za hry vystřídali své gólmany. Molnár musel hned čelit samostatnému úniku Csomora, ale celou situaci zvládl na jedničku. V závěru ještě v přečíslení pečetil výsledek na konečných 2:8 Vojtěch Krejčiřík. Kohouti si tak z Ostravy odvezli zasloužené tři body.

OHLASY

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): V první třetině měl sice soupeř více ze hry, ale pořád to bylo otevřené. Zápas se lámal na začátku druhé třetiny, kdy jsme dostali během čtyř minut tři rychlé branky. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se pokusíme utkání zdramatizovat, ale ani to nám nevyšlo. Udělali jsme změnu v brance, obránci naší gólmance vůbec nepomohli. Závěr byl již v duchu dohrávání a někteří hráči mě opět utvrdili, že nemají na extraligu mladšího dorostu. Třetí formace byla u čtyř nebo pěti branek a absolutně na soupeře nestačila.