Report ze zápasu TAB vs. OLO (4:2)

Hockey Club Tábor

logo

4:2

(1:1, 3:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Kdo přišel na utkání později, vůbec nemusel litovat. Úvod zápasu totiž nenabídl příliš atraktivní hokej. První nebezpečnou šanci viděli diváci až v deváté minutě. Kombinaci domácího Kostorka s Nedorostem dokázal gólman Žigárdy ještě zneškodnit.

O šest minut později už ale olomoucký brankář kapituloval. V přesilové hře se pod horní tyčku trefil Kamil Černý. Hanáci dokázali odpovědět necelé dvě minuty před první sirénou. Kotouč za záda táborského gólmana dostal Michal Černý.

Na začátku druhé třetiny připomínala hrací plocha spíše střelnici. Ve dvaadvacáté minutě prostřelil hostujícího gólmana tvrdou ranou Jan Kudrna. Půl minuty na to měli domácí už dvoubrankové vedení. Třetí branku vstřelil Jaroslav Török.

Moravané ale nesložili zbraně a během necelé minuty snížili. Bekhendovou kličkou překonal Čecha Petr Domin. Divokou pětiminutovku uzavřela povedená kombinace Tábora, kterou zužitkoval Ivan Padělek. Čtvrtá obdržená branka znamenala konečnou pro Žigárdyho, kterého v olomoucké kleci nahradil Jiří Slovák.

Ten si na první vážnější šanci domácích musel počkat až do samého závěru třetiny. Z bezprostřední blízkosti mířil na hostující klec Török, ale hostující gólman dokázal jeho střelu i následnou dorážku zlikvidovat.

Do poslední dvacetiminutovky nastupovalo domácí družstvo s dvoubrankovým vedením, které si i přes několik ojedinělých šancí Hanáků dokázalo mužstvo trenéra Kýhose udržet až do závěrečné sirény. Ani jedno mužstvo si totiž v poslední části nevytvořilo žádnou větší příležitost.

Za zmínku tak stojí pouze situace z pětapadesáté minuty, kdy došlo k potyčce mezi domácím Horáčkem a hostujícím Dominem. Oba kohouti si ze souboje odnesli vysoké tresty. Zatímco olomoucký útočník dostal do konce utkání, hráč domácího celku vyfasoval trest ve hře.

OHLASY

Arpád Györi (HC Tábor): První třetina byla vyrovnaná, hrálo se 1:1. Nám se povedl ten nástup do druhé části, kdy jsme se dvakrát prosadili. To bylo rozhodující. Se štěstím jsme pak přestáli dvojnásobné přesilovky soupeře, což bylo důležité. Hlavně jsme udrželi ten dvougólový náskok.