Report ze zápasu LTM vs. OLO (0:5)

HC Stadion Litoměřice

logo

0:5

(0:2, 0:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Litoměřičtí měli v úvodu utkání slibné šance, ale za jejich nevyužití při vyloučení jejich odchovance Jakuba Bartoně byli potrestáni. Nenápadně, ihned po vyhraném buly po levici brankáře Volkeho, prostřelil vše před sebou Matěj Pekr, a otevřel tak skóre utkání.

V 8. minutě po nahození Horčičky do útočného pásma využil nepozornosti Žigárdyho za brankou Slížek. Brankář hostí se však vrátil včas do branky, a domácí kapitán tedy nestihl zasunout kotouč k tyči. V 10. minutě přišla další změna skóre a opět se o to postarali Hanáci. Tvrdou a hlavně přesnou ranou do pravého horního růžku ihned po přejetí modré čáry rozvlnil síť v domácí brance Jaroslav Koma.

Ve zbytku prvního dějství byli nebezpečnější hosté, respektive měli více střeleckých příležitostí, ale do první sirény se již skóre neměnilo.

V prostředním dějství měli více šancí hosté. Domácí se sice dostávali také do střeleckých příležitostí a vytvořili si i nějaké slibné kombinace v útočném pásmu, ale buď celou akci překombinovali jako Slížek s Horčičkou, nebo vše zhatil jeden z hostujících obránců, jako v případě pokusu Šinágla přihrát před branku na Haška.

Více se dařilo hostům z Hané. Jejich zásluhou se již potřetí rozsvítilo červené světlo za litoměřickou brankou. Po přihrávce zkušeného Radima Kucharczyka zpoza branky se střelou z mezikruží k levé tyči prosadil Petr Haluza.

Svého spoluhráče se rozhodl nenechat osamoceného v kolonce střelců druhé třetiny Michal Černý. Spolu s Filipem Smejkalem a Richardem Brančíkem rozebral domácí obranu a u pravé tyče si počkal na přihrávku, kterou už nebyl problém usměrnit za brankovou čáru. Do kabin tedy odcházeli spokojenější Hanáci díky čtyřbrankovému vedení.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s cílem alespoň zkorigovat výsledek a vstřelit přinejmenším čestný gól. První vážnější šanci však měl hostující Polodna, ale branku přestřelil. Největší šanci domácích spálil po přihrávce Heinische Horčička, který byl sám před brankou, ale nedokázal Žigárdyho prostřelit.

Na sklonku padesáté minuty přišel další trest ze strany Hanáků. Z dorážky před brankou prostřelil Volkeho mezi betony Radim Kucharczyk, a uzavřel tak skóre na konečných 0:5. V závěru se objevily ještě šance na obou stranách, i když ze strany Stadionu šlo spíše jen o náznaky špříležitostí, na výsledku to ale již nic nezměnilo.

Domácí tým tak poprvé ve své nové aréně ochutnal hořkost porážky, naopak olomoucká Mora získala tři body a smazala tak polovinu ze své povinnosti, kterou jí uložilo vedení. Gólman Žigárdy navíc vychytal první nulu sezóny.

OHLASY

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že dnes přijede hodně kvalitní tým, i když jeho momentální postavení v tabulce tomu neodpovídá. Nechtěli jsme dostat první branku, protože jsme tušili, že se pak bude zápas těžko otáčet. Měli jsme na začátku utkání dvě šance, které jsme neproměnili. Oni měli také dvě a obě skončili brankou. Pak si hráli svoji hru a hráli v pohodě. My jsme se těžko prosazovali. Jakmile jsme dostali třetí branku, tak už bylo po zápase. Ale jsem rád, že kluci i za nepříznivého stavu utkání nevypustili a bojovali až do konce.