Report ze zápasu UNL vs. OLO (1:2)

HC Slovan Ústí nad Labem

logo

1:2

(0:2, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

VIDEOSESTŘIH

Olomoučtí na Ústecké Lvy hned po úvodním buly pěkně vlétli. Již v 70. sekundě se rozvlnila síťka za ústeckým brankářem Zdeňkem Orctem. Zleva od modré vyslal pokus Petr Haluza, jehož střelecký pokus Orct vyrazil. Olomoucký forvard si však najel před ústeckou svatyni a dorazil puk za Orctova záda.

Ve třetí minutě ujel domácím bekům Haas, jeho nájezd Orct zneškodnil. V minutě čtvrté objel domácí branku Kucharczyk, jeho střela jen těsně minula pravou tyč.

Do další větší brankové příležitosti se dostal až v 15. minutě Šagát při akci jeden na jednoho, ale ani on se z vyrovnání neradoval.

Poté přišla hrubá chyba ústeckého obránce Lukáše Poživila, který nezpracoval kotouč na útočné modré a hosté se dostali do protiútoku. Z pravého kruhu vyzrál na Orcta Radim Kucharczyk a Hanáci vedli o dva.

První akci druhé třetiny připravil Moravanům ve 25. minutě Čurilla, který byl při svém úniku na soupeřovu branku faulován. Vyloučen byl Tesařík, jenž obdržel dvě minuty za hákování. Při jeho absenci promarnil tu správnou chvíli Kanko, který z prostoru mezi kruhy trefil pouze klečícího Žigárdyho. Olomoucký gólman ukryl puk do své lapačky.

Po další minuty byli gólmani téměř bez práce. Hrálo se na obě branky, mnoho střel ale bylo zblokovaných a cestu za brankovou čáru si nenašly. Za všechny stojí alespoň střela z 37. minuty, kdy Haluza, střílející zleva, trefil jen Orctovu lapačku.

Další vážnější střela vyšla z hole Boháče, který dvě minuty před druhou přestávkou zamířil jen těsně nad. Do kabin se tak po druhé části odcházelo za stavu 0:2 z pohledu Ústí.

První příležitost snížit ve třetí části měl v oslabení ve 42. minutě Kanko, radost mu ale překazil dosud výborně chytající Žigárdy. Za čtyři minuty mohli snížit Kanko a hned po něm i Pazourek, ale ani jeden nedokázal ležícího strážce olomoucké svatyně překonat. Tlak Lvů narůstal a přišel zasloužený gól. Nejprve zkoušel štěstí od modré Poživil, na jeho pokus ještě odpověděl Žigárdy vyražením, ale na nechytatelnou střelu Milana Mikulíka z bezprostřední blízkosti už byl krátký.

Ústečtí dále pokračovali v tlaku a hrálo se v obranné třetině Moravanů. Blízko vyrovnání byl Petr Hořava, jenž v 54. minutě z prostoru mezi kruhy trefil připraveného Žigárdyho. Naopak hosté mohli přidat pojistku. Řípa, který se v 57. minutě vydal proti Orctovi, v souboji muže proti muži nezvítězil. Ústecký brankář mu v leže puk vypíchl.

O minutu později si domácí vyžádali oddechový čas a riskli hru v power-play. Do konce základní hrací doby v tu chvíli chybělo 138 sekund. Branka ale nepadla ani na jedné straně. Hosté dobyli Zlatopramen Arenu nejtěsnějším možným rozdílem a připisují tři body do prvoligové tabulky po výhře 2:1.

OHLASY

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): Dnes se mi hodnotí špatně, protože jsme prohráli. Rozhodla první třetina, kdy jsme zaspali začátek. Olomouc je zkušené mužstvo, které si to už pohlídalo. V zápasech s Olomoucí nikdy nepadá moc branek, ani dnes tomu nebylo jinak, bylo to velmi vyrovnané.