Litoměřice utkání ztratily kvůli svým vyloučením ve třetí třetině, myslí si Rostislav Marosz

Jan Matúš
O L O M O U C – Mora dokázala zvítězit i ve druhém čtvrtfinálovém utkání, když na svém ledě porazila Litoměřice vysoko 7:1, když o konečném výsledku hlavně rozhodnula vyloučení hostujících v polovině druhé třetiny, kdy rozdali hlavní rozhodčí hned 82 trestných minut. Mora v této dlouhé přesilové hře vstřelila hned pět branek, kdy dvě z nich vstřelil nedělní oslavenec Rostislav Marosz.

V neděli čekalo olomoucké hokejisty hned druhé utkání čtvrtfinálové série, které začalo ještě opatrněji než první duel mužstev. Oba týmy se snažily hrát ještě více ze zabezpečené obrany, kdy ani jeden z týmu nechtěl udělat výraznější chybu. Oba celky si i první části vyzkoušely přesilovou hru, ale ani jeden z týmů svou početní výhodu nezahrál přesně podle představ, a tak byl po první části stále bezbrankový stav.

⇒ Útočník Rostislav Marosz

„Litoměřice odehrály první třetinu hodně dobře. V první části jsme nemohli nijak vážněji ohrozit jejich brankáře, když jsme si nedokázali vytvořit nějakou nebezpečnější akci,“ pověděl o vývoji první třetiny Rostislav Marosz.

Ve druhé třetině již začala mít Olomouc stále více ze hry, když si domácí postupně vytvářeli víc a víc šancí, které však dokázal pokrýt vynikající Přikryl v bráně Litoměřic. Mora se nakonec dočkala zhruba v polovině utkání, když se poprvé v zápasu trefil Selingr.

„My jsme se hodně zvednuli první vstřelenou brankou, která roztrhnula pytel s brankami v tomto utkání a následně jsme již dokázali své vedení navyšovat. Jsou to už přece jenom zápasy play off, kdy většinou utkání rozhodne první vstřelená branka, kterou jsme i ve druhém utkání dokázali vstřelit my,“ těšila první vstřelená branka Hanáků olomouckého útočníka.

Selingr dokázal ještě ve druhé třetině přidat i svou druhou branku, když byl na konci krásné přesilovkové kombinace. Po druhé třetině vedla Mora 2:0, a tak čekal oba týmy před třetí třetinou těžký boj. Ihned zkraje třetí třetiny se nechal vyloučit Kadela a Litoměřice byly velice blízko vstřelení kontaktní branky. To se však Kališníkům nepodařilo a naopak někteří z hostujících hráčů neunesli sitauci, protože ve 48. minutě rozdělili rozhodčí hned 82 trestných minut na straně Litoměřic.

„Myslím si, že my jsme to zvládali docela dobře, ale někteří hosté byli hodně frustrovaní z vývoje utkání, a tak se začaly objevovat takové zákroky, ikdyž si myslím, že většina z nich nebyla úmyslná, a oni poté zřejmě neunesli ty tresty, které jim rozhodčí nadělili,“ popisoval situaci z 48. minuty utkání třiadvacetiletý útočník.

⇒ HC Stadion Litoměřice

Mora tak hrála velice dlouhou přesilovou hru, ve které se domácímu celku povedlo vstřelit hned pět branek, když se hned dvakrát trefil právě Rostislav Marosz. Svůj první hattrick také zkompletoval Pavel Selingr a další dvě branky Hanáků se ještě podařilo vstřelit Janu Jaroměřskému a Jakubu Hermanovi. Po čtvrté inkasované brance se povedlo hostům snížit, když ihned po buly vypálil od modré Doležal, a vstřelil tak alespoň čestný úspěch Litoměřic.

„Je to hezké, že se povedlo skloubit narozeniny hned se dvěma trefami, ale hlavní je, že se utkání vydařilo celému týmu, a my jsme si tak připsali další vítězné utkání do série. Na domácím ledě jsme zůstali stoprocentní a velice důležité bude třetí utkání na ledě Litoměřic,“ kvitoval vyhrané utkání nedělní oslavenec.

Celá série se tak po dvou utkáních v Olomouci stěhuje do Litoměřic, kde ve středu čeká svěřence Petra Fialy třetí utkání čtvrtfinálové série, kde se pokusí Kališníci napravit svou reputaci a budou chtít alespoň jedno utkání urvat na svou stranu.

„Litoměřice hrály dobře obě utkání i u nás a nám to tam v obou zápasech napadalo. V Litoměřicích však začínají zápasy zase za stavu 0:0 a myslím si, že to bude úplně o něčem jiném a musíme se maximálně soustředit a přistoupit k těmto zápasům jako k těm, které se nám podařilo urvat na naší stranu,“ dodal na závěr Rostislav Marosz.