Konkurence v útoku se ještě zvýší, Mora otestuje Juraje Mikúše

Klub
O L O M O U C – Útočné řady olomouckého týmu jsou už nyní dost nabité, konkurence v nich se však ještě zvýší. V rámci zkoušky se totiž o smlouvu na Hané popere devětadvacetiletý slovenský útočník Juraj Mikúš, bratr Tomáše Mikúše, který u Kohoutů načne druhou sezonu. Poslední dva ročníky musel Juraj Mikúš kvůli vleklým zdravotním problémům vynechat, nyní se však chce vrátit zpět.

Útočník Juraj Mikúš je odchovancem Skalice, ve které také odehrál největší část své kariéry. Na Slovensku rovněž oblékal dres Banské Bystrice. Zkušenost má také se zámořským hokejem, v sezoně 2006/07 nastupoval v juniorské QMJHL, v ročníku 2009/10 působil v AHL, kde hrál za Manchester Monarchs. Bohaté zkušenosti má s ruskou nadnárodní KHL, kde hájil barvy Dinama Riga, Spartaku Moskva, Lva Poprad, Lva Praha a Slovanu Bratislava. V sezoně 2011/12 si vyzkoušel také angažmá ve Finsku, hrál za Turku.

Neznámou mu není ani národní dres, za Slovensko nastoupil celkem na čtyřech světových šampionátech, naposledy v roce 2014. Následně ale přišly vleklé zdravotní problémy, kvůli kterým musel vynechat poslední dva ročníky. Nyní se však v Olomouci pokusí o restart své kariéry.