Strapáč po Boleslavi: Byl to těžký zápas, ale zvládli jsme to

Petr Procházka
M L A D Á B O L E S L A V - Olomoučtí hokejisté zvládli těžké utkání v Mladé Boleslavi, když vyhráli 2:1 díky brankám Viléma Buriana a Zbyňka Irgla. Byl u toho i Petr Strapáč, který se posunul díky absenci Petra Koloucha ke zmíněné dvojici do druhé lajny. „Byl to náročný zápas, protože jsme hráli pouze na jedenáct útočníků. Ale myslím si, že jsme to fyzicky zvládli dobře a věřili jsme, že můžeme uspět. To se povedlo, líčil po utkání v Boleslavi útočník Petr Strapáč.

Hanáci věděli, že je v Mladé Boleslavi nečeká nic jednoduchého. V loňské sezoně všechna čtyři klání skončila těsným výsledkem, ani jednou nebyl rozdíl více než o dvě branky a oba celky si vybojovaly shodně šest bodů. Tentokrát to zprvu vypadalo, že to bude jinak, když se už v 59. vteřině trefil Burian. „Vždycky je super, když se dostanete brzy do vedení, ale bohužel se nám nepovedlo přidat druhou branku. Domácí pak přidali a na konci třetiny jsme inkasovali vyrovnávací gól, což byla samozřejmě škoda,“ uvedl Strapáč. Olomouc nakonec mohla být ráda, že domácí do konce prvního dějství nestrhli vedení na svou stranu.

Boleslav jako by se snad ještě sžívala s novým realizačním týmem v čele s Miloslavem Hořavou, který právě před utkáním s Olomoucí nahradil kvůli špatným výsledkům Vladimíra Kýhose. Nedělní souboj ukázal, že bývalého kouče Kladna nečeká jednoduchá práce. „Doneslo se k nám, že vyměnili kouče, ale nijak speciálně jsme se na to nepřipravovali. Je pravda, že týmy často po výměně trenérů vyhrávají, takže jsem rád, že jsme tuto tradici vyvrátili a vyhráli,“ uvažoval Strapáč.

⇒ Útočník Petr Strapáč

Devětadvacetiletý hokejista v klání s Boleslaví většinou nově operoval ve druhé lajně s Vilémem Burianem a Zbyňkem Irglem. Nebylo to však poprvé, kdy s těmito borci spolupracoval, zranění však tenkrát bylo proti. „Tím, že jsme první třetinu hráli na tři centry a další dvě na tři levá křídla, se to dost točilo a nepotkávali jsme na ledě tak často. Ale samozřejmě jsem rád, že jsem s Vildou a Zbyňou mohl hrát. Bylo tomu tak i na konci sezony a v přípravě, kdy nám to šlapalo,“ komentoval Petr Strapáč. „Bohužel jsem se potom na čtyři týdny zranil, určitě bych na tuto spolupráci rád navázal.“

Díky výhře na ledě Bruslařů Olomoučtí poskočili do nejlepší šestky zajišťující přímý postup do play-off. To je však ještě hodně daleko, Hanáky čeká spousta těžkých soubojů a navíc, tabulka je zatím tuze vyrovnaná. Stačí jedno zaváhání a celek padá strmým pádem dolů. „Takový víkend jsme potřebovali, urvat šest bodů je super. Na nějaké oslavy je ale ještě velmi brzy. Škoda, že jsme nezískali více minulý týden, jeden bod byl tuze málo. Šesté místo je samozřejmě super,“ chválil olomoucký borec.

Zatímco defenziva Kohoutů patří mezi nejlepší v extralize, útok zatím pokulhává. Zvláštně v důležitých utkáních by to Tomajkovy svěřence mohlo tuze mrzet. Průměr 2,2 branky na zápas není mnoho. „Je to pořád stejné téma. Myslím si, že kdybychom dávali více branek, tak bychom mohli být ve vyrovnaných zápasech klidnější. Vedeme o jeden gól a nejsme schopní přidat další. Akorát se potom musíme zbytečně strachovat o výsledek. Musíme zlepšit i přesilové hry,“ uvažoval Petr Strapáč.