Dali jsme šest gólů a stejně odvážíme jenom bod, smutnil Petr Strapáč

Kristýna Nováková, Jan Meichsner
O S T R A V A – V předehrávce 44. kola se Kohouti počtvrté v sezóně postavili hokejistům Vítkovic. Utkání bylo dramatické a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Kohouti v utkání dvakrát vedli i díky rychlému gólu z druhé minuty, domácím se však podařilo srovnat a potom to byl naopak tým z Hané, kdo musel dotahovat skóre. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí a Olomouc si tak z Ostravar Arény odváží alespoň bod. Po zápase hodnotil výkon týmu Petr Strapáč, jenž se asistencí podílel na první olomoucké brance.

„Takový zápas se hodnotí těžce. Dali jsme šest gólů a stejně odvážíme jenom bod. Myslím, že jsme začali výborně. Vedli jsme hned 1:0, pak 2:1,“ připomněl dravý forvard první třetinu, kterou ale nakonec Vítkovice vyhrály 3:2. „Nemůžeme si dovolit dostávat tak laciné góly. Vždy jsme se byli pověstní urputností a tím, že se proti nám týmy těžko prosazovaly. Teď poslední zápasy dostáváme strašně moc gólů a zbytečně nás to sráží. Je super, že jsme vyrovnali a odvážíme alespoň ten bod, ale chtěli jsme víc,“ neskrývalo křídlo druhého útoku zklamání.

Sám Strapáč měl přitom prsty v první brance Olomouce, pod kterou se podepsal asistencí. „Byl tam jejich bek, který rozehrával, tak jsem vycítil, kam by to asi mohlo jít. Trochu mu to sjelo a přihrál mi to přímo na hokejku. Viděl jsem, že jsme tam tři proti dvěma, tak jsem tam zkoušel Peťu Koloucha najít a ten to parádně trefil,“ objasňoval situaci u prvního gólu Kohoutů.

⇒ Útočník Petr Strapáč

Ještě předtím se ale do zápisu o utkání zapsal ostravský rodák vyloučením, když se dostal do křížku s domácím útočníkem Jakubem Lvem a rozhodčí je oba poslal zchladit hlavu na trestnou lavici. „Dohrál jsem tam Lva a asi to nějak nesklouzl, tak mě tam tahal k sobě. Potom jsme si to tam vyměňovali a rozhodčí nás oba vyloučil,“ komentoval Strapáč situaci. „Nějak jsme na sebe naráželi, ale to tak v zápase občas je. Byly tam nějaké souboje, ale nehledal bych v tom vědu. Zápasem to pro mě skončilo.“

Petr Strapáč Ostravar Arénu i její fanoušky moc dobře zná, je to totiž vítkovických odchovanec. V modrobílém dresu nastupoval ostravský rodák od mládežnických kategorií až po předloňskou sezónu, kdy přestoupil do hanácké metropole. Speciální náboj pro něj však utkání proti bývalému klubu nemá. „Už jsem tady třetím rokem. Přece jen poprvé, když jsem tady hrál, tak to bylo takové zvláštní, ale teď už to neprožívám, přijde mi to jako každý jiný zápas. Vítkovice vždycky budou tím, kde jsem vyrostl a jsem odchovanec, ale teď hraji v Olomouci a chci tady předvést maximální výkon. Už to nijak speciálně neprožívám,“ řekl autor sedmi gólů v letošním extraligovém ročníku.

A útočník s číslem 41 se mohl prosadit také ve Vítkovicích, trenérský tandem Moták-Tomajko ho totiž vyslal jako exekutora páté série nájezdů. Brankáře Bartošáka však překonat nedokázal. „Chtěl jsem jít trochu do bekhendu, na poslední chvíli jsem to změnil a asi to nebylo šťastné rozhodnutí. Neudělal jsem to podle svých představ,“ litoval forvard.

A co si ze zápasu ve Vítkovicích vzít do dalších utkání? „Bylo fajn dát tolik gólů, ale nesmíme jich tolik dostat. Koncovka nebyla špatná, ale musíme podat lepší výkon v defenzívě. A hlavně pomoct Braňovi, který po dlouhé době zase chytal a dneska jsme ho tam nechali ve štychu, navíc tam vychytal i několik nájezdů,“ shrnul Strapáč. Své poznatky mohou Kohouti převést z teorie do praxe už v pátek na ledě Zlína a také v neděli, kdy v plecharéně přivítají Chomutov.