Konečně jsme to urvali, usmíval se po vítězství proti Chomutovu David Ostřížek

Kristýna Nováková
O L O M O U C – V zápase proti Chomutovu se blýskl zejména první útok Kohoutů, který třemi góly otočil vývoj zápasu a rozhodl o tom, že poprvé od utkání se Zlínem na začátku prosince zůstanou tři body v plecharéně. Svůj podíl na výhře měl také David Ostřížek, který vstřelil vyrovnávací gól Hanáků. Po gólech jeho kolegů z prvního útoku Aleše Jergla a Jana Knotka pak bylo rozhodnuto, že z vítězství se před domácím publikem bude radovat Olomouc.

Kohouti se doma v plecharéně představili po dvoutýdenní odmlce, během níž absolvovali trip čtyř venkovních zápasů. Před domácím publikem navíc doposud nedokázali v novém roce vstřelit ani jeden gól. „Konečně se to povedlo. Klobouk dolů před fanoušky, že nás přišli podpořit v takovém počtu i přes naše předchozí výsledky. Konečně jsme to urvali, potřebovali jsme doma vyhrát,“ oddechl si po zápase David Ostřížek.

Přitom byl právě soupeř ze severu Čech, kdo otevřel skóre zápasu. Adam Dlouhý dostal přihrávku zpoza brány od Radky Dudy a po jeho střele na bližší tyč se rozezněla siréna oznamující gól. „Tentokrát nám to nelepilo, nebylo to z naší strany úplně ono. Ale je skvělé, že jsme dokázali zápas otočit,“ pochvaloval si člen prvního útoku.

⇒ Útočník David Ostřížek

Právě David Ostřížek byl mužem, který o pár minut později srovnal stav utkání. „Honza Jaroměřský mi tam vmetl puk, jak skončila přesilovka. Nejdřív jsem se bál, že dostanu ránu, ale uvědomil jsem si, že couvají. Tak jsem to zkusil nakopnout a jel jsem jeden na jednoho. Naznačil jsem střelu a on stáhl nohy k sobě, trochu přibrzdil. Šel jsem to bekhendu a dal jsem zase konečně po pár zápasech gól,“ popisoval okolnosti své trefy. „Za to jsem taky rád,“ dodal.

Olomouc si tak po páteční výhře ve Zlíně připisuje další tři body. V letošní sezóně jich zatím nasbírala 71, a to ji řadí na sedmou příčku. Osmá Mladá Boleslav však Hanákům dýchá na záda, její ztráta činí pouhý jeden bod. „Vyhrát doma jsme potřebovali jako sůl, hlavně po těch dvou zápasech, kdy jsme nedokázali dát ani gól. Můžeme se od toho odrazit. Po reprezentační pauze hrajeme 8 zápasů z 11 v domácím prostředí, což je obrovská výhoda. Je také dobře, že jsme dokázali něco přivést i ze zápasů z venku, i když toho nebylo moc,“ komentoval formu týmu Ostřížek.

„Do každého zápasu jdeme s tím, abychom vyhráli. Určitě nebudeme počítat body, to je cesta do pekla. Budeme hrát tak, abychom vyhráli co nejvíc zápasů a potvrdili, že umíme hrát s každým,“ burcuje před závěrečnou fází extraligy osmadvacetiletý forvard.

Pozitivní zprávou je také fakt, že se prosadili všichni tři útočníci z první lajny Kohoutů. „Jsem rád, že jsme to zlomili a že jsme každý dali gól. Je to fajn, sedí nám to. Ještě musíme zlepšit hru dozadu, ale jinak jsem rád, že to je, jak to je,“ chválil hráč s číslem 44 své spoluhráče. „Všechno souvisí se vším. Když má člověk prostor, ví, že mu trenéři věří a hraje se mu líp než někde na pokraji sestavy. Budeme se snažit hrát pořád stejně, nebo ještě lépe,“ doufá čtvrtý nejproduktivnější hráč Olomouce.