Základní část finišuje! Olomouc už ve středu přivítá Hradec Králové

Martin Vavruša
O L O M O U C – Nazout brusle a zpátky na led! Kohouty čeká už jen posledních deset zápasů základní části a k tomu prvnímu přivítají v plecharéně královéhradecký Mountfield. Před přestávkou si Hanáci vyšlápli na druhý Třinec, nyní budou chtít porazit i čtvrtý tým tabulky. Do karet jim navíc hraje i to, že v dosavadním průběhu sezóny vždy zvítězil domácí tým. Potvrdí to Hanáci i ve čtvrtém utkání? Přijďte se o tom přesvědčit ve středu od 18 hodin na olomoucký Zimní stadion!

ŘEKL PŘED UTKÁNÍM: Petr Strapáč

Do konce základní části zbývá odehrát už jen deset zápasů a Hanáci se v tabulce potácí neustále kolem osmé příčky. Náskok na jedenáctý Zlín se navyšuje jen pomalu, ztráta na šesté Brno ale také není propastná, obrovskou cenu teď má každý jeden bod. „Abych pravdu řekl, nám už jde o každý bod delší dobu. Měli jsme horší šňůru zápasů od minulé reprepauzy, takže bych neřekl, že to teď nějak víc prožíváme. Každý ví, že základní část jde do finiše, všichni si to uvědomujeme. Tabulka je pořád našlapaná a nic nemáme jistého. Z deseti zápasů ale sedm hrajeme doma, takže to máme ve svých rukou a je na nás, jak se s tím popereme,“ burcoval Petr Strapáč.

⇒ Útočník Petr Strapáč

První ze závěrečné desítky zápasů sehrají Hanáci už ve středu proti Hradci Králové, který se drží v tabulce na čtvrté příčce a na kontě má o dvanáct bodů více. „Je to jiné mužstvo než předešlé roky, hrají víc aktivně, pořád napadají a hrají výborně, takže určitě to nebude nic jednoduchého. Před pauzou jsme porazili doma Třinec, takže jsme ukázali, že můžeme vyhrát nad kýmkoliv. Je to jen na nás, a když budeme hrát naši hru, to, co umíme předvést, tak si myslím, že máme šanci uspět,“ věřil olomoucký útočník.

Ve vzpomínaném zápase s Třincem přitom byla k vidění dost neobvyklá situace, během zápasu se jela hned tři trestná střílení. „Jestli už jsem něco takového zažil? Jen tak z hlavy si asi nevzpomenu. Možná jsem zažil dvě, ale tři asi ne, to je taková trochu rarita,“ uznal hráč s jedenačtyřicítkou na zádech.

Tomu se v minulém domácím zápase proti Hradci Králové mimořádně dařilo a ve třetí třetině čistým hattrickem otočil vývoj utkání ve prospěch Kohoutů. „Nějaký oblíbený tým to není. Je to prostě soupeř, proti kterému chceme vyhrát, a tak do toho taky jdeme. Všechno to byla vyrovnaná utkání, tak jako je to víceméně s každým v extralize. Ten poslední zápas u nich, to byla velká škoda. Do padesáté minuty to bylo 0:0 a rozhodl jeden gól. Potvrdilo se, že bez gólu nemůžeme pomýšlet na úspěch. Ale myslím, že to byl dobrý zápas. Akorát to první utkání tam nám trochu ulítlo,“ vzpomínal Petr Strapáč.

Z KABINY SOUPEŘE: Transformovaný tým útočí na TOP 5

Hradec začal sezónu skvěle a v září prohrál jen jediné utkání, potom ale začaly jeho výsledky zvolna upadat až došlo na katastrofický listopad, kdy zvítězil jen třikrát. Tato facka zafungovala skvěle a v prosinci Lvi zažívali pravý opak, když prohráli jen se Zlínem. Jejich spanilou jízdu extraligou tak zastavila až Plzeň v polovině ledna, od té doby jsou královéhradecké výsledky opět jako na houpačce a porážky střídají vítězství.

Nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu je trochu nezvykle obránce, Petr Zámorský, který vstřelil devět branek a na dalších 25 přihrál svým spoluhráčům, a nechyběl tak ani v české reprezentaci během Švédských her. Druhý nejproduktivnější hráč Lvů a současně i jejich nejlepší střelec, Tomáš Vincour, má na kontě 28 bodů za osmnáct branek a deset asistencí. V brance Hradec Králové spoléhá na Brandona Maxwella, který odchytal 25 zápasů s úspěšností zákroků 91,32 %. Záda mu kryje Jaroslav Pavelka, který chytal ve 20 zápasech a kryl 90,60 % střel, které na něj letěly. Třikrát dokonce vychytal čisté konto.

V předchozích třech utkáních letošní sezóny se z vítězství vždy radoval domácí tým. Na úvod v Hradci Králové zvítězil Mountfield jednoznačně 4:1. Zápas v Olomouci pak začal také lépe pro Lvi, kteří vedli ještě po čtyřiceti minutách 1:0, v závěrečné třetině však Petr Strapáč vystřelil svým hattrickem vítězství Kohoutům. Do ČPP Arény si pak zase schovali vítězný závěr Královéhradečtí, když v padesáté minutě rozsekl bezbrankový stav Matej Paulovič a stav 1:0 už vydržel až do konce zápasu.

TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ O SOUPEŘI

Hlavní trenér: Tomáš Martinec
Kapitán: Dominik Graňák
Hala (kapacita): ČPP Aréna (6890)
Poslední utkání: Prohra se Zlínem 3:4 po samostatných nájezdech

SOUPISKA Hradce Králové
ZMĚNY V KÁDRU Hradce Králové
ZÁPASY Hradce Králové
STATISTIKY Hradce Králové

Soutěžte se společností SAMOHÝL MOTOR Olomouc!

Na středeční utkání si pro vás nachystal soutěž Samohýl Motor a.s.! Nezapomeňte proto chytat tenisáky! Do publika poletí klasicky tři a ti, kdo je chytí, budou soutěžit ve střelbě na bránu. A o co se hraje? Na vítěze čeká nový vůz ŠKODA Fabia na víkend s plnou nádrží!

Společnost SAMOHÝL MOTOR Olomouc se řadí mezi nejvýznamnější obchodníky s novými vozy značky ŠKODA. Aktuálně je najdete v Olomouci, Zlíně a Vsetíně. Samozřejmostí je i špičkový servis a značkový prodej ojetých vozů.

Přijďte a přesvědčte se o jejich službách na třídě Kosmonautů v Olomouci nebo navštivte www.samohylmotor.cz.

Vám, kteří uvažujete o koupi nového vozu, nyní nabízí velký výběr ze skladových vozů za akční ceny a navíc Váš nový vůz vybaví sadou kompletních zimních kol ZDARMA!