Byl to výborný soupeř, jsem rád, že to takhle dopadlo, oddechl si Hlaváč

Kristýna Nováková
P R A H A – Hanáci podruhé v sezóně dokázali dobýt Spartu! Po nepovedeném zápase s Litvínovem se Kohouti dokázali oklepat a z pražské O2 Arény si odváží velmi cenné tři body za výhru 1:3. Další pozitivní zprávou je, že autorem rozhodujícího gólu byl teprve 17letý obránce Matúš Hlaváč, pro kterého byla tato trefa vůbec jeho první v extralize.

Slovenský bek v letošní sezóně nastoupil k pěti zápasům, trefa do sparťanské sítě je nejen jeho prvním gólem, ale také prvním bodem vůbec. „Dostal jsem krásnou přihrávku po modré čáře a střelil jsem tam. Gólman nic neviděl,“ komentoval svůj gólový zápis. „Spoluhráči mi pogratulovali, chválili, že to byl dobrý gól,“ usmál se.

Hlaváč tak napodobil svého spoluhráče z olomoucké juniorky Tobiáše Handla, jenž zaznamenal svou premiérovou trefu v neděli proti Litvínovu. Jaký příspěvek bude muset mladý bek odevzdat do týmové kasy však zatím netuší. „Doufám, že nic. Jinak budu muset něco ukrást,“ smál se.

„Ze zápasu mám výborné pocity, protože jsme vyhráli. Tím, že jsem dal gól je to ještě lepší,“ pokračoval v superlativech. „Všechno bylo dobré – hra, spoluhráči...“ pochvaloval si obránce s číslem 88. „Byl to výborný soupeř, jsem rád, že to takhle dopadlo,“ řekl na adresu Pražanů.

Tři body mají v současné situaci pro Olomouc cenu zlata. O účast v předkole playoff momentálně bojuje 5 týmů, Mladá Boleslav, Zlín, Litvínov, Olomouc a právě Sparta. Díky dnešní výhře Olomouc poskočila z 11. na 9. místo a má momentálně stejný počet bodů jako pražská Sparta (68). „Před zápasem jsme si říkali, že se na Spartu můžeme dotáhnout, a to se nám povedlo,“ řekl Hlaváč. „Určitě nám to do dalších zápasů pomůže,“ věří rodák z Trenčína.