Jsem nadmíru spokojený, že hraju v Olomouci, hlásí Lukáš Klimek po skalpu mistra

Jan Meichsner
T Ř I N E C -Olomoučtí si ve čtvrtečním přípravném utkání na ledě Ocelařů zapsali další důležitou výhru. Autorem úvodní branky zápasu se stal Lukáš Klimek, který do pásma domácí nabruslil z druhé vlny a umístil kotouč přesně za záda Patrika Bartošáka. Bývalý hráč Sparty či Vítkovic tak nasměroval svůj tým k vítězství na ledě úřadujícího šampiona a na hřišti patřil k nejlepším. O tom jak vnímal utkání i souboj s novým třineckým gólmanem se rozpovídal na pozápasových ohlasech v útrobách Werk Arény.

Je krátce po zápase, z kabiny hostí zní oblíbené songy hanácké party. Za chvíli se ven ze šatny vydává Lukáš Klimek, nová olomoucká posila a autor první branky zápasu. Je připravený utkání hodnotit.

„Za mě to tedy dneska bylo hodně vyrovnané utkání, šance se střídaly na obou stranách. Podařilo se nám dobře výsledkově odskočit na 2:0,“ sdělil svůj dojem z utkání a výhry Lukáš Klimek. Obratem a v zamyšlení však dodává. „Pak jsme se ale začali dopouštět chyb na jejich modré čáře. Z toho pramenily jejich protiútoky a dokázali nás v pásmu párkrát zamknout. Z toho pak byli silnější a podařilo se jim vyrovnat.“ o výhře Hanáků pak rozhodl v prodloužení Petr Strapáč.

Byl to právě Klimkův gól, který nasměroval olomoucký mančaft k výhře. Branku však dlouho potvrzovali video rozhodčí. „Věděl jsem dopředu, že můj první gól platí. Ale až potom jsme se od rozhodčích dozvěděli, že se technologie pouze zkouší. Na první dva góly to chtěli otestovat, jestli je všechno v pořádku a technologie funguje, jak má,“ osvětlil důvod kontrol obou olomouckých branek Klimek.

Svatyni Ocelářů chránil proti Kohoutům Patrik Bartošák, nová posila jediného slezského účastníka extraligy. „Já samozřejmě Bartese (Patrika Bartošáka pozn. redakce) znám, jsme oba z jednoho města. Že bych si ale proti němu věřil nějak víc to ne. Moc nějak neřeším kdo proti mně v bráně stojí. (Smích) snažím se vždycky střílet do volného místa a ne vždycky se to povede.“ Ze čtvrtečního souboje ale vyšel jednoznačně lépe Lukáš Klimek. Patrik Bartošák totiž třikrát inkasoval.

Olomoucký střelec také odkryl, co čeká Moravany v následujících týdnech. „Teďka máme tři týdny do ligy a musíme postupně najet na ten režim a všechno pořádně natrénovat. Jsme totiž na ledě zatím tři týdny, a ještě tam nic není 100%. Máme spoustu věcí na natrénování,“ sdělil autor prvního zápasového gólů a svěřil se také s pocity ohledně působení v kabině týmu z Hané. „Jsem nadmíru spokojený, že jsem v Olomouci. Je tady výborná parta a snad se nám bude dařit vyhrávat a bude tak dobrá nálada jako do teď.“ O tom, že je v kabině Olomouce opravdová pohoda svědčil i vítězný pokřik po příchodu z ledu. Hanáci se v přípravě zatím vezou na vítězné vlně.