Sráží nás to, že dostáváme hloupé góly, myslí si Petr Kolouch

Kristýna Nováková
H R A D E C K R Á L O V É – Proti hradeckému Mountfieldu se Hanákům v poslední době nedaří. Za poslední rok nad Východočechy dokázali zvítězit jen jednou, a to 4. 11. 2018 - od té doby následovala černá série 3 porážek. V neděli se sice Hanáci na ledě Hradce ujali vedení díky trefě Petra Koloucha, nakonec však zpod Bílé věže odjíždí bez bodu.

První třetina zápasu byla hodně opatrná z obou stran a zároveň také plná nepřesností. „Je pravda, že jsme do zápasu nevstoupili ideálně, byli jsme takoví trošku zakřiknutí. Nemáme teď takové sebevědomí, jaké bychom měli mít, takže je tam takový možná přílišný respekt k soupeři,“ hodnotil první dvacetiminutovku autor jediného olomouckého gólu Petr Kolouch „Něco jsme si o přestávce řekli a myslím, že od druhé třetiny tam bylo vidět zlepšení, ale bohužel to nestačilo, abychom si odvezli nějaký bodík.“

První dvacetiminutovka skončila bez bodu, v té druhé se Hanáci ujali vedení, jenže Hradec dokázal ještě do zaznění sirény vyrovnat trefou Václava Chalupy. „Přišel tam puk z rohu na našeho obránce, který střílel z první. Lehce mu to skočilo, nebo sjelo a odrazilo se to Chalupovi přímo do jízdy. Tam už bylo těžké ho dohonit, jak byl rozjetý. Naši beci už s tím nedokázali nic udělat, ať dělali, co mohli,“ pokrčil rameny rodák z Ostravy.

⇒ Útočník Petr Kolouch

Hradec Králové je pro Hanáky neoblíbený soupeř. Z poslední výhry nad Východočechy se svěřenci trenérů Motáka a Tomajka radovali před více než rokem. „Víme, že je Hradec Králové silné mužstvo. Tady od nich jsme body snad nikdy nepřivezli,“ přemýšlel hráč s číslem 81 na zádech. „Bylo to od první do poslední minuty vyrovnané utkání. Věděli jsme, o co hrajeme a chtěli jsme navázat na předchozí výhru, abychom se trochu odrazili od spodu tabulky. To se nám bohužel nepodařilo. Z našeho tlaku paradoxně vzešla jejich branka. To nás teď hodně sráží - že dostáváme takové hloupé góly,“ posteskl si Kolouch. „Ale musíme jít dál, musíme se dívat dopředu a vyhrát další zápas,“ dodal.

Olomouc je momentálně se ziskem 28 bodů na 10. příčce tabulky. Minulý týden proti Třinci konečně prolomila prokletí domácí arény, nicméně Hanáci stále ještě nemohou být zcela klidí. „Poslední zápasy hrajeme vyrovnané, je to vždy víceméně o gól, o dva. Musíme bojovat, padat do jejich střel, být důrazní a nepříjemní. Tudy vede naše cesta. Věřím, že se od toho můžeme odrazit. Nebyl to nějaký nepovedený zápas z naší strany, bohužel nám teď chybí trochu štěstíčka. Doufám, že to brzy otočíme,“ věří opora olomouckých útočných řad.