Má produktivita je odrazem celého útoku, vychvaloval Musil spoluhráče

Martin Vavruša
L I T V Í N O V – Kohouti se v neděli představili na ledě Litvínova, kde nezačali nejlépe a po třiceti vteřinách inkasovali. Gól však naštěstí neplatil, a Olomoučtí tak měli možnost vzít si vedení na svou stranu. Nejprve se trefil Olesz, o chvíli později dal vítěznou branku Pavel Musil. „Náš výkon nebyl dobrý, ale i takové zápasy jsou. I díky výbornému Braňovi jsme to zvládli,“ oddechl si olomoucký útočník.

K zápasu 38. kola Tipsport extraligy zamířili Olomoučtí až do dalekého Litvínova, a snad trochu otupělí dlouhou cestou, inkasovali gól už po třiceti vteřinách hry. Rozhodčí ale nakonec gól neuznali kvůli přihrávce rukou. „Byl to pro nás zdvižený prst, nezačali jsme vůbec dobře. První třetina nebyla z našeho pohledu dobrá, naštěstí jsme se v průběhu zápasu zvedali a pomohl nám výborný výkon Braňa (Branislava Konráda),“ uvažoval po zápase Pavel Musil.

Po nevydařeném začátku zavěsil Olesz bekhendem pod břevno a poslal Hanáky do vedení. O chvíli později se nenápadnou střelou z otočky prosadil sám Musil. Gól byl o to šťastnější, že se ukázal jako vítězný. „Chtěl jsem to dávat přes brankoviště na Klímu (Lukáše Klimka), ale naštěstí to tam nějak padlo,“ přiznal autor druhé branky.

Ten měl v závěru šanci pojistit vítězství při samostatném úniku. Tváří v tvář Honzíkovi ale neuspěl. „Měl jsem v hlavě, že to budu chtít dávat mezi nohy, bohužel to nevyšlo. Kluci ale odehráli výborně pět na šest, tak mě to nemuselo tolik mrzet,“ usmíval se olomoucký útočník.

Všechny góly krom toho do prázdné branky, tak padly už v prvních dvaceti minutách, v dalších třetinách byl navíc Litvínov střelecky aktivnější. I tak Olomouc udržela své vedení až do konce. „Náš výkon nebyl dobrý, ale i takové zápasy jsou. Oni do nás bušili, ale zvládli jsme to i díky výbornému výkonu Braňa,“ chválil Musil svého brankáře.

Pavel Musil začal sezónu v Mladé Boleslavi, poté ale přišel do Olomouce na hostování, aby dal svým výkonům nějaký impulz. Teď zdá se přišlo jeho střelecké obrození – během třetí čtvrtiny základní části si připsal hned devět branek. „Celkově jsem se hokejově trápil, ale chtělo to trošku času, abych si začal více věřit. Změna pro mě byla dobrá, dodala mi hned čerstvou krev a motivaci. Potřeboval jsem to. Má produktivita je ale odrazem celého útoku. Výborně si rozumíme, jsem rád, že můžu s kluky hrát,“ těšilo rodáka z Čáslavi.