Věřím, že nastala chvíle, kdy se odrazíme a budeme vyhrávat pravidelně, řekl Petr Kolouch

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Potřetí během velmi krátké doby se Kohouti postavili extraligovému nováčkovi z Českých Budějovic. A ani potřetí nešlo o jednoznačnou záležitost. Hanákům vyšel skvěle úvod zápasu, když v páté minutě Petr Kolouch zvyšoval už na 2:0. Pak ale Motor utkání zdramatizoval. Jenže domácí, povzbuzeni výhrou z Vítkovic, si ani tentokrát nenechali tři body utéct a i do třetice urvali proti Jihočechům výhru.

Do utkání s Českými Budějovicemi vstoupili Kohouti správnou bruslí. Hanákům vyšel úvod a dlouho Motor k ničemu nepouštěli. Hosté ale v polovině zápasu nabrali druhý dech a pokusili se ho ještě zdramatizovat. Tým kolem kapitána Vyrůbalíka si ale ani potřetí body proti nováčkovi soutěže utéct nenechal. „Myslím, že jsme od začátku byli lepším soupeřem. Měli jsme víc vyložených šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Potom to bylo drama až do konce. Špatná koncovka nás trápí od začátku sezóny a tentokrát jsem na to zase mohli doplatit. Naštěstí to dopadlo dobře,“ oddechl si Petr Kolouch.

Právě dobrý vstup do utkání Hanákům výrazně pomohl. Sami si totiž uvědomovali, že prostřední část jim tak úplně nevyšla. „Bylo to přesně to, co jsme chtěli. Rychle vést o dva góly, pak se nám ale bohužel nepodařilo odskočit na tři nebo čtyři branky. Druhou třetinu jsme začali hrozně a hned jsme inkasovali. Budějovice se vrátily do hry a pak už to bylo takové trošku složitější. Museli jsme si víc hlídat záda. Budějovice měly nějaké šance z protiútoku, ale Braňo (Branislav Konrád) nás parádně podržel v důležitých chvílích,“ chválil olomouckého brankáře.

⇒ Útočník Petr Kolouch

Pod druhou rychlou branku domácích se podepsal právě Kolouch, přiznal ale, že měl tak trochu štěstí. „Ostříž (David Ostřížek) to tahal po křídle a cíleně střílel na beton. Já šlapal do brány. Sice to šlo na vzdálenější beton, takže jsem si říkal, že už jsem to asi projel, ale Čilas (Marek Čiliak) si to nějak hodil do brány, ani nevím jak. Pro mě už to pak bylo snadné to tam doklepnout,“ usmíval se devětadvacetiletý útočník.

Motor rozvlnil síť za Branislavem Konrádem i ve třetí třetině a hnal se za vyrovnáním. Konec konců těsně před poslední sirénou vsadil i na hru bez brankáře. Olomouc ale další drama nedovolila. „Třetí třetinu jsme chtěli odehrát na nulu vzadu, tak jako minulý zápas ve Vítkovicích, bohužel se nám to ale nepovedlo. Braňo sám říkal, že na něj prvních deset minut druhé třetiny skoro nic nešlo a pak se Budějovicím podařilo z protiútoku snížit. Nakonec jsme si to ale pohlídali a bereme tři body,“ rekapituloval.

Hanáci tak poprvé v sezóně vyhráli dvakrát za sebou za tři body. Po jednodenní pauze je čeká cesta do Karlových Varů a Kohouti by šňůru tříbodových výher rádi protáhli. „Od začátku sezóny čekáme na nějakou delší vítěznou šňůru, takže kdyby to tak bylo, bylo by to super. Je to rozhodně náš cíl. Musíme jít ale postupně zápas od zápasu. Letos je to takové nahoru, dolů, ale věřím, že nastala správná chvíle, kdy se odrazíme a budeme vyhrávat pravidelně,“ řekl odhodlaně hráč nosící dres s číslem 81.

Karlovarská Energie v posledním utkání porazila Zlín poměrně jasně 5:1 a ani Kohouti nemají na vzdáleného soupeře příliš dobré vzpomínky. Od posledního zápasu s ním si ale Olomoučtí zvedli sebevědomí výhrami nad některými favority. „Jsme tým, který může vyhrát kdekoliv. Zároveň ale taky prohrát,“ vtipkoval. „Už se ale několikrát potvrdilo, že zápasy venku umíme a myslím si, že to bude těžký zápas, který ale máme šanci vyhrát. I proto, že jim teď odešli dva hráči do NHL. Pro Vary to bude určitě oslabení, my se ale musíme soustředit hlavně na sebe. Pokud podáme stoprocentní výkon od první do poslední minuty, máme velkou šanci brát tři body,“ uvědomoval si Petr Kolouch.