Ukázali jsme charakter! těší střelce vítězné branky Petra Strapáče

Josef Prášek
O L O M O U C – Proti Karlovým Varům to byl doslova senzační obrat! Kohouti dvakrát skórovali v poslední 80 sekundách a poslali zápas do prodloužení. A to rozhodl Petr Strapáč. „Jsem rád, že jsme ukázali charakter, hráli do konce zápasu a vyhráli za dva body,“ těší ho.

Začátek ale Olomouci nevyšel. „Začali jsme s handicapem – hned v prvním střídání jsme inkasovali,“ popisoval úvod. „Neřekl bych, že to potom bylo od nás nějak špatné, ale nedařilo se nám odpovědět,“ zamyslel se Petr Strapáč.

⇒ Útočník Petr Strapáč

Energie odskočila dokonce do dvoubrankového vedení, ale Tomáš Dujsík stihl korigovat. „Když jsme se dotáhli, tak nám v přesilovce zase odskočili. Naopak my jsme si početními výhody nepomohli, i když nějaké šance tam byly,“ mluvil k nevyužitým přesilovkám.

Kohouty to ale nemuselo mrzet. Dvakrát se prosadili při hře bez brankáře v poslední minutě a půl. „Konečně se nám podařilo zvládnout třetí třetinu – nezabalili jsme to. Pak jsme to přetavili ve výhru,“ radoval se Petr Strapáč, který byl právě hrdinou v nastavené pětiminutovce.

„Viděl jsem, že zrovna střídají a já neměl až takovou rychlost. Byl jsem v pozici, kdy šlo vystřelit. Nějak jsem neváhal, jak mám ve zvyku a trefil jsem to dobře,“ vrátil s k rozhodujícímu gólu.

V prodloužení si Hanáci věřili. „Já osobně jsem cítil, že oni byli dole. Myslím, že je to trošku poznamenalo a my jsme si věřili v druhý bod,“ odpovídal útočník Strapáč.

Petr Strapáč: Chceme vyhrát i další zápasy

Kohoutům by tak tento parádní obrat mohl pomoci do závěru ligy. „Vždy se hraje lépe, když jste na nějaké vítězné vlně,“ pravil rázně. „Chceme vyhrát určitě i další zápasy,“ upozornil jednatřicetiletý hráč.

Postavení v tabulce se nicméně pro klub z Haně už nezmění. Hanáci skončí dvanáctí. Koho si přeje na play off? „Mně osobně to je asi jedno. Všechno to jsou kvalitní mančafty,“ uznal jejich sílu. „My ale víme, že umíme vyhrát s kýmkoliv – kdo na nás vyjde, tak na nás vyjde a budeme chtít udělat co nejlepší výsledek,“ zakončil Petr Strapáč.