Jsem maximálně spokojený, liboval si Jakub Sedláček po skalpu Tygrů

Daniel Fekets
O L O M O U C - V utkání 8. kola Tipsport extraligy proti libereckým Bílým Tygrům zažil Jakub Sedláček svoji premiéru v olomouckém dresu. Vyšla mu opravdu znamenitě, poněvadž při ní pochytal 28 střel a inkasoval pouze jednou z hole Petra Jelínka na konci prostředního dějství. Výrazně tak dopomohl k zisku tří bodů. Hanáci totiž Bílé Tygry přemohli poměrem 3:1.

Sedláčkovy dojmy z utkání tak pochopitelně byly pozitivní: „Hodně dobrá premiéra. Porazili jsme silný Liberec, a proto jsem maximálně spokojený. První zápasy bývají nejtěžší. Kdyby se prohrálo 0:5, tak by to samozřejmě růžové nebylo. Pevně věřím, že budeme šlapat i dále. V úterý na to musíme navázat a získat další body do tabulky.“

⇒ Brankář Jakub Sedláček

Úvod utkání se daleko lépe vydařil domácím. Kohouti svého soupeře hned několikrát zmáčkli v útočném pásmu a odměnou jim za to byla branka Jana Bambuly v polovině 6. minuty. „V úvodu jsem moc práce neměl. To vše díky klukům, kteří se tlačili dopředu. Nechali mě trochu rozkoukat,“ ocenil Jakub Sedláček.

Už v první třetině se blýskl opravdu skvostným zásahem, který dost možná bude kandidovat na nejlepší brankářský zákrok kola. V gólové šanci vychytal dorážejícího Dávida Grígera. „Ten zákrok mi nesmírně pomohl, po něm jsem si začal ještě daleko více věřit. Sám jsem ho zatím neviděl, takže na něj mrknu. Ani nevím, jak se to celé seběhlo. Podle mě byl puk zhruba u čáry a já jej sebral,“ usoudil jednatřicetiletý gólman.

Ve druhé třetině padly branky na obou stranách. Vedení Hanáků navýšil svým sedmým gólem v sezóně David Krejčí, jenže ve 37. minutě korigoval Petr Jelínek. Svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka nechtěli připustit totožný scénář jako v utkání s Karlovými Vary, ve kterém přišli o dvoubrankové vedení ve třetí periodě. „Poslední třetina byla náročná, ale kluci to ubojovali. Ostatně takhle hráli pokaždé, kdy jsem do Olomouce přijel jako soupeř. Dnešní zápas mi potvrdil, že se tady dbá na maličkosti primárně v obranném pásmu, což mi pochopitelně vyhovuje. Jsem za to rád,“ netajil se.

Olomouc přidala ještě jeden gól a nakonec se tak mohla radovat z vítězství 3:1. Pro Jakuba Sedláčka to bylo první odchytané utkání od březnového play-off v rakouském Villachu. „Dřel jsem. Věděl jsem, že budu muset čekat. Přes léto jsem pracoval naplno. Říkal jsem si, že se dříve nebo později do brány stejně dostanu. Do reprezentační přestávky se hraje pořád, takže je jasné, že to žádný brankář neodchytá bez pauzy,“ připomněl.

To, že se ocitne v zápasovém zatížení už proti Liberci, se dozvěděl den před utkáním. „Měli jsme hodně porad. Povídal jsem si především s Martinem Falterem a obránci. Myslím, že jsme spolupracovali výborně, takže jen tak dále,“ přeje si.

Na závěr ocenil i nezpochybnitelný přínos olomouckého publika. V plecharéně se znovu sešlo něco málo okolo 4 500 diváků. „Atmosféra byla fantastická, ostatně stejně jako v minulém zápase. Sice jsem byl na střídačce, ale říkal jsem to i fyzioterapeutovi. V modernějších arénách taková atmosféra není. Snad jen v Kladně a Zlíně. Člověk cítí tu energii, která nás žene neustále dopředu,“ uzavřel Sedláček.


Foto: Daniel Klement