Jakub Sedláček: Nula je pro brankáře jako hattrick pro hráče v poli

Petr Luzar, FOTO: Ladislav Adámek

P A R D U B I C E – Když se vám jedny dveře zavřou, otevřou se druhé. Tahle fráze přesně vystihuje situaci v brankovišti Olomouce. Po hrůzostrašně vypadajícím zranění stálé jedničky Branislava Konráda vedení týmu přivedlo JAKUBA SEDLÁČKA, který si vede fantasticky. Bilance za první tři odchytané duely? Tři výhry a úspěšnost zákroků 96,67% (aktuálně nejlepší v lize). V zápase s Pardubicemi navíc přidal premiérové čisté konto, a byl tak po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem Olomouce.

Pro Sedláčka bylo utkání v Pardubicích prvním venkovním duelem v dresu kohoutů. Že by ho ale pardubické publikum nějak zásadně rozptýlilo, to určitě ne. Po celých 60 minut předváděl velice solidní zákroky. „Vzhledem k plným arénám, ať už v Olomouci nebo tady v Pardubicích, je to úplně něco jiného než minulý rok. Vloni to bylo šílené. Baví mě hrát před lidmi z celkového hlediska. Užívám si tu atmosféru,“ prohlásil na adresu fanoušků.

⇒ Brankář Jakub Sedláček

Jednatřicetiletý gólman působí na Olomouc jako štístko. Mora zatím všechny zápasy se Sedláčkem v brankovišti dotáhla do vítězného konce. Ovšem nebylo to zadarmo. Na Sedláčka šlo ve všech případech minimálně 29 střel. Proti Dynamu se blýskl dvaatřiceti zákroky a jako bonus udržel čisté konto. A to vše po delší pauze. „Já jsem teď dva týdny nechytal. Osm dní jsme nehráli a v minulém utkání dostal šanci Luky (Jan Lukáš, pozn. red.). Já se vždy těším na to, až půjdu do branky. Jak jsem navíc říkal, musím předvádět spolehlivé výkony, abych měl budoucnost. Na tom se hlavně snažím zapracovat,“ přiblížil Sedláček situaci.

Jak už bylo zmíněno, olomoucký brankář vychytal proti Pardubicím premiérové čisté konto v novém týmu. Tento výkon ho dostal až na samotný vrchol procentuální úspěšnosti zákroků (96,67%). Jistě, někdo by mohl namítat, že má odchytané pouze tři zápasy, ovšem v nich inkasoval jen třikrát z 90 střel. „Samozřejmě to vždycky pomůže. Je to stejné, jako když dá hráč hattrick nebo posbírá tři asistence. Je to super. Upřímně jsem rád, že jsem tu nulu vychytal a doufám, že v těchto výsledcích budeme pokračovat,“ zhodnotil svůj počin.

Rodák ze Zlína se pro olomoucký hokej stává čím dál platnějším hráčem. Zároveň je ale třeba mít na paměti, že byl původně najat jako dočasná náhrada za zraněného Branislava Konráda. Budoucnost je tak prozatím nejistá. „Samozřejmě to můj agent řeší. Do reprezentační pauzy zbývá měsíc, tím pádem se na to snažím nemyslet. Chci mít čistou hlavu. Co přijde, to přijde. Jsou jen dvě možnosti. Buď tady zůstanu nebo půjdu do jiného klubu. Uvidíme, jak to dopadne,“ nechal se slyšet.