David Krejčí po výhře nad Kladnem: Parádní večer. Zíral jsem, že fanoušci stáli i na schodech

Daniel Fekets
O L O M O U C - I druhé vzájemné měření sil s Kladnem dopadlo lépe pro Hanáky. V zápase 25. kola téměř pořád vedli, nakonec však v závěru museli odolávat tlaku soupeře. K vítězství v poměru 4:3 znovu pomohl i útočník David Krejčí, jenž jednu branku připravil a rozdílovou sám vstřelil.

Druhé střídání elitní olomoucké formace přineslo do plecharény úvodní gólovou radost. Jan Káňa načal akci, ve které na levém křídle pokračoval David Krejčí. Ten poté bekhendem nabídl touš Vojtěchu Tomečkovi, jenž se nemýlil. „Honza Káňa sebral puk v našem pásmu. Následně jsme všichni tři nabrali rychlost, což se pokaždé složitě zastavuje. Viděl jsem, že Vojta šel do brány, a tak jsem mu to tam jen hodil. Z jeho strany výborné zakončení,“ pochválil David Krejčí svého spoluhráče.

⇒ Útočník David Krejčí

Na konci první třetiny se Hanáci radovali ještě jednou. Kapitán Jiří Ondrušek totiž v přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě. Do druhé periody ovšem vstoupilo lépe Kladno, které skórovalo zásluhou Matěje Berana. Dvougólový náskok získali kohouti zpět na svou stranu po šikovné teči Michala Kunce. „Ve druhé třetině tam byla fáze, kdy formace Rosti Olesze měla hodně šancí. Sice gól nedala, ale je jedině dobře, že si i další lajny za tím jdou. Klukům to přeji. Věřím, že to brzy prolomí,“ doufá forvard se šestačtyřicítkou na dresu.

Další branky ale v prostředním dějství přece jen padly. Olomouc hrála hned tři přesilovky v řadě, v té první ale inkasovala. Následně měli svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka k dispozici čtyřicetisekundovou početní výhodu pěti proti třem, kterou využil David Krejčí precizní ranou pod víko. „Chtěl jsem si do pásma najet. Je lepší, když to mám všechno před sebou a jsem v určité rychlosti. Jakmile jsem přihrávku dostal, byl jsem v pohybu. I tímto jsem si to zakončení hodně ulehčil,“ popsal autor nakonec rozdílového gólu.

Druhou asistenci si na Krejčího brance připsal i Vojtěch Tomeček, jenž v první formaci v posledních zápasech pravidelně nastupuje. „Hodně komunikujeme. I Lukáš Kucsera, který s námi hrál předtím, perfektně šlapal. Poté nám to tam ale pár zápasů nepadlo, a proto se nějaká změna udělat musela. Vojta zapadl dobře,“ hodnotí Krejčí.

Ve třetí třetině Rytíři skórovali jen jednou, a tudíž si z Hané žádný bod neodvezli. „Není jednoduché hrát proti týmu, který má v kádru takové skvělé hráče. Myslím si, že jsme to docela zvládli. Hlavně jsme si ten zápas užili, protože fanoušci byli fantastičtí. Zíral jsem, že stáli i na schodech. Prostě parádní večer,“ pronesl s úsměvem.

Krejčí přiznal, že si zápas proti Tomáši Plekancovi a Jaromíru Jágrovi užíval. „Pro Jardu to není jednoduché. Kamkoliv přijede, každý si na něj dává pozor. Když dostane puk, tak má velký přehled. Navíc má i obrovskou sílu, tudíž je velmi složité ho zastavovat. Dnes to měl těžké, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout kluky, kteří proti němu nastupovali,“ uzavřel hvězdný centr.