Střelec vítězné branky Lukáš Nahodil: Důležité jsou hlavně tři body

Lukáš Losleben, Ondřej Vlk
L I T V Í N O V – Kohoutům se po třech nevydařených duelech podařilo naplno uspět. Na ledě Litvínova zvítězili 4:3. Své pocity po utkání popisoval autor vítězné branky LUKÁŠ NAHODIL, jenž na severu Čech nastoupil v první formaci po boku Jana Káni a Davida Krejčího na neobvyklém postu pravého křídelníka.

Olomoučtí hokejisté v Litvínově vedli dvakrát o dvě branky. První náskok dokázali hráči Vervy smazat, druhý už si Hanáci pohlídali. „Tři body bereme, je to super. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Samozřejmě jsme si ho zbytečně komplikovali, nicméně naší bojovností jsme to nakonec zvládli,“ hodnotil duel útočník Lukáš Nahodil.

⇒ Útočník Lukáš Nahodil

Kohouti porazili Severočechy už podruhé v této sezóně. Hráč s devatenáctkou na zádech ovšem spekulace o oblíbenosti tohoto soupeře odmítl. „Nemyslím si, že bychom s nimi hráli raději než s někým jiným. Oproti prvnímu vzájemnému zápasu navíc hrají úplně jinak. Zapříčinila to určitě změna trenéra. Je pravda, že jsme teď nad nimi dvakrát zvítězili, ale v dalších zápasech to může být jinak,“ uvedl.

„Velký dík zároveň patří Honzovi Lukášovi. Ty góly, co jsme dostali, byly spíše smolné a pramenily z toho, že se Litvínov tlačil do brány. Pokud měli domácí ale nějakou šanci, tak nás zvládl podržet. Takže super výkon i z jeho strany,“ vysekl vzápětí poklonu olomouckému brankáři.

Pro třebíčského rodáka byl tento zápas speciální, jelikož místo na centru nastoupil na pravém křídle. Zahrál si však v elitní formaci s Janem Káňou a Davidem Krejčím. „Bylo to fajn, oba jsou to neskuteční hokejisté. Já osobně jsem se sice na té pravé straně moc necítil, ale zápas od zápasu to určitě bude lepší,“ popsal své pocity.

Z této spolupráce Nahodil nakonec vytěžil i branku, která se v konečném důsledku ukázala jako vítězná. V přesilové hře dostal puk za Denise Godlu prakticky z nulového úhlu. „Kanis mi to krásně nahrál, já hledal Krejču a jeho střela se odrazila od boční síťky za bránu. Gólman byl v zákroku, a tak jsem to zkusil co nejrychleji vystřelit. Naštěstí se to výborně odrazilo a byl z toho gól,“ řekl ke své trefě.

Pro útočníka, jenž na Hané působí již čtvrtou sezónu, se jednalo o druhou trefu z posledních tří zápasů. Oproti střeleckému půstu ze startu letošního ročníku je to pro něj příjemná změna. „Hlavně to nezakřikněte (smích). Je pravda, že ze začátku jsem z toho byl trochu zoufalý, nicméně vždy jsou důležité hlavně tři body pro tým. Ve finále je jedno, kdo ten gól dá. Pokud tomu vítězství pomohu i já, jsem za to samozřejmě rád o to víc,“ vyjádřil se skromně.

Kohouti výhrou nad Litvínovem zpřetrhli minisérii tří porážek v řadě. Nahodil si uvědomuje, že v této sezóně je každý zápas důležitý. Obzvláště, kdy mezi devátým místem, na kterém se nyní Olomouc nachází, a třináctým, jenž patří Liberci, je rozdíl pouhých pěti bodů. „Ten prostředek tabulky je neskutečně vyrovnaný. Jeden zápas jím může neskutečně zatřást. Zápasy s Třincem a Pardubicemi měly jedno společné, a to slušné dvě třetiny a nezvládnutou třetí. Teď jsme to dotáhli až do konce a odvážíme si důležité vítězství,“ uzavřel.