Jan Švrček: Začali jsme hrát hokej, kterým jsme vyhlášení. Proto máme dva body

Lukáš Losleben, FOTO: Jiří Princ
L I B E R E C / O L O M O U C – Hanáci do nového roku vkročili zápasem v Liberci. A vstup to byl vítězný. Z Home Credit Arény si totiž po přesném zásahu Davida Krejčího v nastaveném čase odvezli dva body. Průběh utkání hodnotil střelec úvodní branky kohoutů JAN ŠVRČEK.

Hanáci dvakrát vedli, z čehož jednou dokonce o dvě branky, avšak soupeř dokázal pokaždé jejich náskok smazat. O vítězi tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm vstřelil vítězný gól David Krejčí po přihrávce Jana Káni. „Vstoupili jsme do toho dobře. Vstřelili jsme rychlý gól, což nás trochu posadilo na koně. Liberec se ale pak dotáhl a byl nebezpečnější. Naštěstí jsme to pak v tom prodloužení dotáhli,“ hodnotil duel obránce kohoutů Jan Švrček.

⇒ Obránce Jan Švrček

Právě zadák s jedenapadesátkou na zádech otevřel gólový účet v Home Credit Aréně, a to poté, co dělovkou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. „Sehráli jsme kombinaci nahoře, přičemž já to dostal na střelu z první. Naštěstí to tam spadlo a vedli jsme 1:0,“ popsal inkriminovaný moment.

Po čtyřiceti minutách se zdálo, že míří kohouti za třemi body. Po brankách Jakuba Navrátila a Lukáše Nahodila svítil na kostce nad ledem výsledek 1:3. Domácím se však povedlo v polovině třetí třetiny vstřelit dva slepené góly, a zápas tak začal od znovu. Hanákům se tak nakonec podařilo zvítězit až v nastaveném čase. „Začali na nás tlačit, hráli dobře. My si tam špatně rozebírali jejich hráče, z čehož pramenilo vyrovnání. To, že se Liberci povedlo dát dvě branky v krátkém sledu, nás lehce shodilo. Na prodloužení jsme si ale věřili a naštěstí nám to padlo,“ uvedl člen druhé olomoucké zadní řady.

Bílé Tygry porazili Hanáci už počtvrté v řadě. Naposledy poznali proti Libereckým hořkost porážky v listopadu 2020. O tom, zdali jsou Severočeši momentálním oblíbeným soupeřem olomouckého celku, však Jan Švrček spekulovat nechtěl. „Nemyslím si, že bychom měli na Liberec nějaký recept. Celkově jsme toho v poslední době popravdě moc neuhráli. Něco jsme si řekli k zápasu s Hradcem a začali jsme hrát ten hokej, kterým jsme vyhlášení. Díky tomu odcházíme se dvěma body,“ uvedl na pravou míru hlavní příčiny úspěchu.