Jan Švrček: Štěstí se bohužel nepřiklonilo na naši stranu. Musíme dál pokračovat v nastavené hře

Lukáš Losleben
P L Z E Ň - Hanáci předvedli na západě Čech bojovný výkon, přesto však na body nakonec nedosáhli. Příčiny porážky hledal v pozápasovém rozhovoru obránce JAN ŠVRČEK. Následně promluvil i o důrazné hře, která celé utkání provázela.

Olomoučtí sehráli proti Plzni vyrovnaný zápas. Na trefu Tomáše Mertla zareagoval svým třetím gólem v sezóně Vilém Burian. Západočeši si však své vedení vzali zpět a i přes srdnatý závěr kohoutů jej nakonec dokázali udržet. Svěřenci trenérského tandemu Moták – Tomajko tak odjeli z LOGSPEED CZ Arény bez bodů. „Prohra to byla smolná. Dostali jsme dva góly v oslabení, což rozhodlo. V průběhu zápasu jsme pak měli hodně šancí, které jsme ale nedokázali proměnit. Nejvíce mrzí asi ta poslední minuta, kde ty puky létaly těsně kolem brankové čáry. Štěstí se bohužel nepřiklonilo na naši stranu,“ hodnotil duel obránce Jan Švrček.

⇒ Obránce Jan Švrček

Zápasy se Škodou bývají plné osobních soubojů a vzájemných potyček. Nejinak tomu bylo i nyní, a to zejména ve druhé třetině, kdy docházelo k častým slovním, ale i fyzickým konfrontacím před oběma brankami. „Tímto to musíme zlomit. Když se bojuje, tak se hraje do těla a z toho ty situace vyplynou. Musíme pokračovat v té hře, kterou jsme si teď nastavili. To je momentálně cesta k úspěchu,“ komentoval inkriminované momenty hráč s jedenapadesátkou na zádech.

Sám Švrček byl jedním z hlavních aktérů těchto situací. Vše vyvrcholilo pěstním soubojem s Tomášem Mertlem, který rozhodčí ocenili pětiminutovým trestem pro oba zúčastněné. Důrazná hra je přitom dle jeho slov důležitým prvkem, který dokáže mužstvo nabudit. „Všichni se snažíme hrát tvrdě, to k hokeji dnes patří a žádný tým se bez toho neobejde. Je potřeba, abychom takhle pokračovali všichni do jednoho,“ uvedl.

Duel s Plzní byl posledním, ve kterým se představila dvojice Branislav Konrád – David Krejčí. Oba kohouti nyní odcestují do Pekingu na olympijské hry. „Přejeme jim samozřejmě hodně štěstí. Věříme, že se jim bude dařit, a zároveň doufáme, že to bez nich zvládneme. Máme tam samozřejmě nějaká zranění, takže je těžké něco plánovat hodně dopředu, ale snad vše bude bez potíží,“ uzavřel Švrček.