Za možnost vrátit se, jsem rád. Budu makat a snažit se vybojovat místo v sestavě, říká Adam Rutar

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Dalším mladým hráčem, který se rozhodl prodloužit své působení v Olomouci, je obránce Adam Rutar. Šikovný zadák přišel do Olomouce už v dorostu, v sezóně 2020/2021 ale dostal dost prostoru i v obranných řadách A týmu. Další zkušenosti sbíral i v Třebíči nebo v Jihlavě, kde ho však přibrzdilo zranění. Před suchou přípravou je ale dvacetiletý obránce zase v pořádku a odhodlaný zabojovat o místo v základní sestavě.

Dvacetiletý obránce oblékal v minulé sezóně dres hned dvou týmů. Sezónu odstartoval v Olomouci, pak se ale přesunul do Jihlavy. Zatímco za Hanáky odehrál jedenáct utkání, za Duklu naskočil desetkrát. Mladého beka totiž trápily během uplynulého ročníku nepříjemnosti. „Sezóna se moc nevydařila kvůli mým zraněním. Dohromady jsem odehrál jen něco kolem dvaceti zápasů. S víc než polovinou jsem ale spokojený. Jako dobrou sezónu bych to však nehodnotil. Ani výkony bych nehodnotil, nebylo jich moc, které bych mohl porovnávat, protože jsem se do toho buď dostával nebo jsem se léčil z dalšího zranění,“ vysvětloval Adam Rutar.

Dres Hanáků oblékne už v rámci šesté sezóny. Do Olomouce přišel už v dorostu v sezóně 2017/2018, o rok později debutoval v A týmu. Až do sezóny 2020/2021 vypomáhal olomoucké juniorce, stihl ale i pár zápasů za Třebíč. V dosud poslední sezóně sbíral zkušenosti i v jihlavské Dukle. O možnosti vrátit se na začátku nové sezóny na Hanou věděl poměrně dlouho dopředu. „Nabídku jsem dostal už v průběhu sezóny, na jejím konci jsem pak smlouvu podepsal. S trenéry jsme ale probírali jen můj přesun do Jihlavy v minulé sezóně,“ prozradil.

Suchou přípravu už Adam Rutar zažil s Olomoucí několikrát. Jinak tomu nebude ani letos. A přesto, že v realizačním týmu došlo ke změnám, vliv na suchou to podle něj mít nebude. „Za možnost vrátit se, jsem rád, ale žádné představy nebo očekávání nemám. Prostě budu makat a pokusím se vybojovat si místo v sestavě,“ řekl odhodlaně.