Pokračují v Olomouci: Jan Lukáš, Adam Rutar a Petr Kolouch

Daniel Fekets
Vedení klubu přináší další dobré zprávy směrem ke stavbě kádru pro sezónu 2022/2023. Nové kontrakty podepsali JAN LUKÁŠ, ADAM RUTAR a PETR KOLOUCH.

Jan Lukáš - silný brankářský tandem zůstává

Brzy devětadvacetiletý rodák z Olomouce načne v A-týmu kohoutů už šestou sezónu. V uplynulém ročníku se Jan Lukáš dostával mezi tři tyče daleko častěji než v předchozích letech. Odchytal dvaatřicet duelů s téměř 90% úspěšností zákroků. Přispěl ke čtrnácti výhrám svého celku.

Bývalý mládežnický reprezentant chytá v Olomouci nepřetržitě od roku 2018. Předtím působil kupříkladu ve Spartě nebo Mladé Boleslavi. Fantastickou sezónu 2017/2018 prožil v Bánské Bystrici, kde procentuálně patřil mezi nejlepší brankáře slovenské soutěže. O čtyři roky dříve dokonce zasáhl do jednoho duelu pražského Lva v KHL.

Jan Lukáš si užívá děkovačku po zápase s Plzní

Adam Rutar - mladý zadák bojoval se zraněním. Chce se vrátit do sestavy

Talentovaný obránce Adam Rutar působí v olomoucké organizaci od sezóny 2017/2018. V mládežnických kategoriích na sebe několikrát upozornil, a proto poměrně brzy nakoukl do A-týmu. Stabilní součástí defenzívy se stal v ročníku 2020/2021, kdy zasáhl do 49 duelů základní části a poté i do pěti zápasů play-off.

Zdravotní komplikace však jeho rozvoj zastavily. V uplynulé sezóně odehrál Adam Rutar jen 21 utkání. Jedenáctkrát nastoupil za Olomouc, v deseti případech za prvoligovou Jihlavu.

Adam Rutar při zápase se Zlínem

Petr Kolouch - stálice útočných řad

Ačkoliv je třicetiletý Petr Kolouch rodákem z Ostravy, v Olomouci se zabydlel perfektně. Útočník s číslem 81 na dresu v Moře působil formou střídavých startů ještě v době prvoligové, nastálo začal hájit červenobílé barvy v sezóně 2018/2019. Technicky zdatný centr patří mezi stálice útočných řad.

V loňské sezóně zaznamenal v pětačtyřiceti duelech 18 kanadských bodů za 8 branek a 10 asistencí. V průběhu nadcházejícího ročníku Tipsport extraligy by měl odehrát svůj pětistý duel v této soutěži. Včetně play-off má celkově na kontě 71 branek a 97 asistencí.

Radující se Petr Kolouch