Hanáci odstartovali letní přípravu. Zapojily se i posily

Daniel Fekets
O L O M O U C - Příprava na sezónu 2022/2023 začala. A-tým se poprvé sešel v pondělí 9. května v dopoledních hodinách před olomouckým Zimním stadionem.

Kohouti budou v průběhu tohoto týdne trénovat v plecharéně i na umělé trávě. Hokejisté byli rozděleni do tří skupin, přičemž tréninková jednotka každé skupiny trvala hodinu a patnáct minut.

To vše proběhlo pod vedením hlavního trenéra Jana Tomajka, jeho nového asistenta Borise Žabky a kondičního trenéra Petra Nátěsty. Se svými svěřenci se poprvé seznámil také nový trenér brankářů Martin Prusek. Petr Fiala plní roli videotrenéra.

Úvodního tréninku se zúčastnilo celkem 25 hráčů. Zapojili se i Lukáš Anděl a Jakub Orsava, kteří Moru nedávno posílili. Individuálně se budou připravovat Lukáš Klimek, Rostislav Olesz, Jan Káňa a Jan Švrček. Brankář Jan Lukáš chyběl ze zdravotních důvodů a obránce Lukáš Mareš se připojí později, poněvadž ještě na konci dubna hrál s Jihlavou náročnou baráž proti Kladnu.

Soupiska

Brankáři: Branislav Konrád, Jan Lukáš.

Obránci: Dalibor Řezníček, Tomáš Černý, David Škůrek, Jiří Ondrušek, Tomáš Dujsík, Alex Rašner, Adam Rutar, Jan Švrček, Lukáš Mareš, Šimon Groch.

Útočníci: Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Lukáš Anděl, Jan Bambula, Joshua James Mácha, Jan Kučera, Lukáš Nahodil, Silvester Kusko, Michal Kunc, Jakub Navrátil, Tobiáš Handl, Daniel Ministr, Petr Strapáč, Jakub Orsava, Matěj Tomajko, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Rostislav Olesz, Jan Knotek.

Realizační tým

Hlavní trenér: Jan Tomajko

Asistent trenéra: Boris Žabka

Trenér brankářů: Martin Prusek

Videotrenér: Petr Fiala