Hanáci vyjeli poprvé na led. Hráči si pochvalují nové mantinely

Josef Prášek
O L O M O U C – Konečně spolu na ledě. Je po dovolených a hráči Olomouce se zase sešli na ledové ploše. Všichni ale přítomni ještě nebyli, protože někteří absolvují v tomto týdnu fyzické testy nebo lékařské prohlídky.

„Tento týden chodí kluci na prohlídky a testy. První týden bude spíše zahřívací. Vlétneme do toho více až od dalšího pondělí,“ popsal hlavní trenér Jan Tomajko.

Úvodní část tréninku si vzal na povel Jan Křivohlávek mladší, který piloval s hokejisty Olomouce techniku bruslení a další dovednostní disciplíny.

Na ledě nechyběly ani nové posily: Lukáš Anděl nebo Jakub Orsava.

⇒ Hlavní trenér Jan Tomajko

„Těšili jsme se. Je to klišé a říká to každý, ale letní příprava není tak zábavná jako led,“ měl jasno Anděl, který si vychutnával atmosféru olomouckého stadionu.

„Je to tady hodně domácký, jsem spokojený a líbí se mi tady,“ pochvaloval si plecharénu.

Ta má navíc kompletně nové mantinely, které splňují nejmodernější kritéria.

„Je to pro bezpečnost hráčů a myslím si, že se to pořád musí posouvat. Jestli to zabrání zraněním, tak jedině dobře,“ okomentoval Tomajko.

Nové mantinely si pochvaloval i Jan Káňa. „Je to hezké, hala vypadá moderněji a jsme za to rádi. Je to obrovský rozdíl,“ řekl útočník, který měl v minulé základní části 41 bodů.

„Snad nám to přinese štěstí,“ doplnil bek David Škůrek.

Hlavní kouč Tomajko, který bude mít od další sezony za asistenta Borise Žabku, promluvil také o zdravotním stavu kádru.

„Lehké zranění má akorát Lukáš Kucsera, který začne až další týden. Ale není to nic vážného. Všichni jsou jinak v pohodě, tak snad se nikdo nezraní.“

Kádr je podle něj v podstatě hotový. Klub dá ale šanci v přípravě také juniorům, na ledě se v pondělí tak proháněl například 18letý Jan Kučera.

„Do tréninku si budeme brát nějaké juniory a uvidíme, jak to bude v sezoně. Hráči, kteří skončili v juniorce, tak půjdou hrát třeba do první ligy, aby měli hodně zápasů,“ zakončil Jan Tomajko.

Aktuální soupisku HC Olomouc najdete ZDE.