Hattrick potěší, ale pořád je to jen příprava, uvědomuje si Jan Káňa

Daniel Fekets, FOTO: Lukáš Filipec
T Ř I N E C - Olomoucký útočník JAN KÁŇA první přípravné utkání ve Vítkovicích nehrál, poprvé po dlouhé pauze tak nastoupil až v Třinci. Forvardovi s číslem 9 na dresu se dařilo vskutku náramně. V každé třetině jednou skóroval a hattrickem přispěl k výhře svého celku v poměru 4:3.

Úvodní trefy se dočkal už v 5. minutě, kdy Hanáci využili přesilovou hru. Brankáři Mazancovi prošla mezi betony střela z prostoru nad kruhy. „Zdálo se mi, že puk tečovaný byl, ale soupeřem. Myslím, že jsem jej trefil do hokejky. Skvěle tam stál Jakub Orsava. Brankář vůbec neviděl, kam kotouč letí. Projelo to pěkně,“ pověděl.

⇒ Útočník Jan Káňa

Ačkoliv Oceláři na konci první části vstřelili dvě branky, na začátku třetiny druhé se prosadil Jan Bambula. Poté se do hry vložil opět Jan Káňa, který parádně nasměroval k tyči přihrávku Jakuba Orsavy. „Je to jeho gól. Jel jsem do brány a on mi to před ni nachystal. Nastavoval jsem hokejku. Řekl bych, že to byla jednoduchá branka,“ doplnil.

Do třetí třetiny se šlo za stavu 3:3. Rozhodující moment utkání se udál v 52. minutě. Káňa prosvištěl pravým křídlem a následně svou první střelu úspěšně dorazil. „Určitě jsem si více věřil, když už jsem dvě branky na kontě měl. V té situaci jsem to přibrzdil a následně vystřelil. První střelu gólman chytil, puk tam zůstal ležet a poté jsem dorážel do prázdné,“ řekl.

Olomoucký útočník si tak lepší start do přípravy nemohl ani vysnít. Mora navíc zvítězila na ledě mistra 4:3. „Hattrick potěší, ale pořád je to jen příprava, takže velkou váhu tomu nepřikládám. Góly padly po skvělé práci spoluhráčů. Jednou mi to zaclonili, poté zase nachystali. Hattrick jsem měl tedy jednodušší, ale samozřejmě jsem za něj rád,“ pokýval.

„Bylo to náročné utkání. Led byl zhruba po deseti minutách těžký, nahrávky a puky na něm skákaly. To se však v přípravě očekává. Byl to kvalitní zápas se spoustou chyb na obou stranách. Naštěstí je to však začátek, takže máme dostatek času to vypilovat. Jsme rádi, že jsme tady vyhráli,“ podotkl.

Další utkání sehrají olomoučtí hokejisté ve čtvrtek v Brně. „Nevím, jak to bude vypadat. Těžko říct, v jaké sestavě vlastně nastoupíme. V přípravě je těžké cokoliv odhadovat a jakkoliv se na soupeře připravovat. Budeme se soustředit sami na sebe a poučíme se z chyb v Třinci,“ uzavřel Jan Káňa.