Dorostu se na turnaji v Pardubicích nezadařilo

Daniel Fekets, FOTO: HC Dynamo Pardubice
P A R D U B I C E - Dva týdny po turnaji juniorů se v Pardubicích konal i Turnaj O Pohár hejtmana v kategorii dorostu. Mělo na něm původně startovat pět týmů, Chomutov se však nakonec z důvodu nemoci musel odhlásit. Olomoučtí dorostenci ve třech odehraných zápasech nebodovali.

Kvůli absenci Chomutova se tak turnaj musel přelosovat. Zápasy s Pardubicemi a Mladou Boleslaví se hrály formátem 3x15 minut, nedělní utkání s Třincem se už hrálo klasicky na tři dvacetiminutovky.

Mora hned v úvodu prvního zápasu s domácími Pardubicemi šla do vedení, ale následně už soupeř ukázal kvalitu a duel vyhrál 4:1. Dvě vyrovnané třetiny sehráli Hanáci i s Mladou Boleslaví, za kterou devět minut před koncem rozhodl Steklý. Poslední zápas opanoval Třinec poměrem 3:0.

Pohár hejtmana si domů odvezli dorostenci Mladé Boleslavi, kteří v rozhodujícím utkání o první místo zdolali pardubické Dynamo po nájezdech. Třetí skončil Třinec se třemi body a na Kohouty zůstala čtvrtá příčka.

Dorostu začíná ligová soutěž 15. září na ledě Vítkovic. Do té doby čekají svěřence Richarda Brančíka přípravné zápasy v Šumperku a ve Zlíně.

Výsledky

Pardubice - Olomouc 4:1

Branky a nahrávky: 13. Pilař (Oliva), 33. Šmerda (Lempach), 38. Turena, 43. Pilař – 4. Drábek (Bošek)

Olomouc - Mladá Boleslav 1:2

Branky a nahrávky: 5. Bošek – 13. Hlínský (Šindelář), 36. Steklý

Olomouc - Třinec 0:3

Branky a nahrávky: 12. Murin, 28. Weiss, 37. Rybnikár

Sestava Olomouce

Čerbák, Žbánek, Putin - Vrána, Kalman, Polzer, Bohatý, Dostál, Němec, Přidal, Galvas - Pastrnek, Neoral, Šulgan, Bošek, Drábek, Navrátil, Čermák, Bartok, Majer, Hejcman, Holeczy

Ostatní výsledky

Mladá Boleslav - Třinec 3:1, Třinec - Pardubice 1:3, Pardubice - Mladá Boleslav 3:4 po nájezdech

Konečná tabulka turnaje

1. Mladá Boleslav, 8 bodů

2. Pardubice, 7 bodů

3. Třinec, 3 body

4. Olomouc, 0 bodů