Jakub Orsava: Šťastný gól Spartu zlomil. V Olomouci cítím důvěru

Redakce
O L O M O U C - Tři body z prvních tří utkání čekal v olomoucké plecharéně asi málokdo. Mora se ale postavila všem předpokladům a na první dvě vítězství navázala jasným výsledkem nad Spartou, kterou i přes horších prvních deset minut udolala 4:0. Střelcem jedné z branek byl také Jakub Orsava.

„Prvních deset minut byla od nás tragédie. Můžeme děkovat Braňovi, že to zavřel. V šatně jsme si ještě říkali, že musíme mít dobrý start a bylo to přesně obráceně. První půlku první třetiny jsme se na ně jen koukali a oni okolo nás jezdili jako kolem kuželů,“ uvědomovala si čerstvá posila Olomouce. „Takhle určitě nemůžeme začínat zápasy,“ dodal Jakub Orsava.

⇒ Útočník Jakub Orsava

Hokej ale dokáže psát skvělé příběhy, a jeden takový nastal, když po tlaku Sparty dala z první střely na branku gól olomoucká Mora. „My jsme potom dali šťastný gól a to je asi trochu zlomilo,“ nacházel Orsava příčiny nakonec tříbodového zisku svého týmu.

„Výhra 4:0 nad Spartou se počítá a těší o to víc, že Braňo udržel nulu. Nás ale především těší ty tři body. Je samozřejmě důležité, že jsme chytli úvodní zápasy, ale stále je před námi 49 kol,“ uvědomoval si střelec poslední branky domácích.

Jakub Orsava coby čerstvá posila olomoucké Mory přidala na svůj účet první branku v sezóně právě proti Spartě. Bude to něco olomouckého útočníka stát do klubové kasy? „Ještě nevím, ještě jsem se s nikým o tom nebavil, ale něco asi jo,“ pověděl s úsměvem.

Právě Orsavův gól dost možná dodal poslední díl skládačky výhry nad Spartou. Díky jeho brance šla Mora ještě ve druhé třetině do vedení 4:0 a takový náskok už se Pražanům doháněl ve třetí části těžko.

„Je znát důvěra od trenérů, to je pro mě hlavní. Cítím se pak výborně a snažím se to vracet na ledě,“ uzavřel Orsava.