Modlil jsem se, abych někoho netrefil, smál se autor vítězného gólu Tomáš Dujsík

Daniel Fekets
O L O M O U C - Olomoucký tým si připsal osmé vítězství v této extraligové sezóně. V rámci 13. kola přivítal na domácím ledě Litvínov a ačkoliv úvod úplně vydařený nebyl, nakonec se mohl radovat z výhry 5:3. Vystřelil ji obránce TOMÁŠ DUJSÍK na konci druhé třetiny.

První minuty byly poměrně vyrovnané, ale zhruba od poloviny úvodního dějství Hanáci přestali na soupeře stačit. Litvínov se zásluhou obránce Zileho dostal do vedení. „Vstup do zápasu od nás nebyl dobrý, ačkoliv jsme si říkali, že si na tom musíme dát záležet. V první třetině nás Litvínov ve všem předčil. Vysoko nás napadal, vůbec nám nenechal čas na rozehrávku. Byl prostě lepší. V kabině byla trošku bouřka, což nás nakoplo,“ připustil Tomáš Dujsík.

⇒ Obránce Tomáš Dujsík

Bouřka v kabině se na ledě projevila. Kohouti dokázali otočit nepříznivý vývoj po trefách Jakuba Navrátila a Jana Káni. Krátce před druhou sirénou se prosadili také obránci, Jan Švrček a Tomáš Dujsík. „Ke mně to vyplavalo, před sebou jsem viděl hráče a jen jsem se modlil, abych někoho netrefil,“ usmál se olomoucký zadák.

Do třetí třetiny šli domácí s komfortním tříbrankovým vedením, ale hotovo nebylo ani zdaleka. Dva góly Patrika Zdráhala dostaly Vervu do hry. „V poslední části jsme se zatáhli, přestože jsme to úplně nechtěli. Soupeř nás dostal do úzkých. Říkali jsme si, že Litvínov bude hrabat až do konce, a že si na to musíme dát pozor. Stejně jsme však ty góly dostali, možná i trochu vinou nepozornosti,“ připustil.

Nakonec ale vše dopadlo dobře a Olomouc se raduje ze šestého tříbodového zisku v ročníku. Vyhrála 5:3, poněvadž krátce před koncem skóroval ještě Jan Káňa. Svěřenci trenérů Tomajka a Žabky se tedy opět vyhoupli do elitní čtyřky. „Jsme za to strašně vděční. Určitě to nebereme tak, že najednou patříme mezi nejlepší týmy v extralize. Jedeme zápas od zápasu, hlavně pokorně,“ zdůraznil.

Olomouc se stále musí obejít bez celé řady zraněných hráčů. V utkání proti Litvínovu tak musel v útoku zaskakovat i obránce Lukáš Mareš. „Je to nepříjemné. Lepí se to, jak se dá. Zranění některých kluků se už ale blíží ke konci, snad brzy budeme v rámci možností kompletní,“ doufá Tomáš Dujsík.