Po prvním gólu nám šly hlavy trochu dolů, ví útočník Jan Knotek

Jakub Žurovec
P A R D U B I C E – Olomoučtí hokejisté podlehli Pardubicím 0:3. Ačkoli tomu výsledné skóre nenasvědčuje, šlo o velmi těsný zápas. Kohouti drželi s Pardubicemi krok až do prvního gólu, při kterém se kotouč odrazil od brzdícího Koffera. Pak se sice kohouti ještě snažili vyrovnat, další branka ale rozhodla o výhře domácích.

První gól tým z Hané inkasoval až ve dvaatřicáté minutě, kdy se šťastnou náhodou odrazil kotouč od domácího útočníka za Lukášova záda. „Po prvním gólu nám šly hlavy trochu dolů, nemyslím si však, že rozhodl. I za stavu 0:1 jsme je pořád tlačili a věřili, že stav můžeme srovnat,“ říká útočník Jan Knotek.

⇒ Útočník Jan Knotek

Druhý gól dostala Olomouc po chybě Jana Lukáše, který chtěl odehrát kotouč, bohužel ten se dostal pouze na hokejku soupeře, který vystřelil do odkryté branky. „Honza parádně odchytal poslední zápasy, teď se to takto otočilo. To se stane. My teď hlavně musíme bodovat i v dalších duelech,“ pokračuje.

A jak se olomouckému útočníkovi jelo do Pardubic, které mají letos výbornou formu? „Samozřejmě je na nich vidět, že jsou v pohodě, hrají si tam žabičky (přihrávka letící těsně nad zemí, jež má za cíl přeletět soupeřovu hokejku pozn. red.) a prostě si na ledě vyhoví. Navíc jsou to hráči, kteří mají něco odehráno i ve světě. Na nás je si proti nim zahrát a ukázat si, že taky umíme hrát hokej,“ ví forvard s písmenem A na dresu.

Knotek se do tohoto utkání vrátil po měsíční pauze. Dokonce si odnesl cenu pro nejlepšího hráče zápasu. „Rozhodně jsem se necítil moc dobře. Měl jsem pocit, že jsem se na ledě trápil a měl problémy sám se sebou. Ze začátku jsem se snažil nevymýšlet moc věcí. Cena pro hráče utkání je po dnešním duelu spíše cena útěchy,“ zakončuje s nadsázkou.