Hrajeme dobrý hokej, což se i odráží na výsledcích, říká brankář Jakub Sedláček

Eliška Halamíčková
O L O M O U C - Hokejisté Olomouce na domácím ledě přehráli České Budějovice 3:1 a ovládli tak i druhý vzájemný duel. Na výhře kohoutů se velkou měrou podílel také brankář Jakub Sedláček, který odehrál svůj první zápas sezóny.

Olomoučtí herně dominovali a první gól vstřelili již na začátku první třetiny. Většina hry se odehrávala v útočném pásmu domácích a v protějším brankovišti tak byl poměrně klid. „Kluci mi to dost usnadnili, zvlášť v první třetině, kdy nebylo moc střel. Nejtěžší pak byla druhá část, kdy se objevily i nějaké šance. Celkově jsme ale hráli výborný hokej do defenzivy,“ zhodnotil hru Jakub Sedláček, který se v soutěžním duelu naposledy objevil v únoru.

⇒ Brankář Jakub Sedláček

Hosté si statisticky připsali pouhých 13 střel na bránu. Nejproduktivnější byli ve druhé třetině, během které se párkrát rozezvonila i branková konstrukce. „Tyčky byly dost nepříjemné. Jednou se mi puk odrazil přes rameno a druhá střela přišla nečekaně. Měl jsem štěstí, že mě zachránily a nebylo hned dorovnáno na 2:2,“ říká Sedláček.

Sedláček minulou sezónu nedohrál z důvodu zranění. Do brány se tak vrátil po více jak půlroční pauze, kdy se připravoval na ledě Vsetína. „Nějaké nabídky byly. Čekal jsem ale na ty, u kterých budu vědět, že si budu moct zachytat. Jsem rád, že přišla právě tahle nabídka a že jsme si se spoluhráči tak sedli. Doufám, že se konečně někde uchytím. Doufám, že třeba tady,“ dodává brankář s úsměvem. „Musíme si ale nějak sednout a domluvit se, co dál. Vím, jaká je tu dvojice a zatím nevím, jak to bude dál. Záleží na Olomouci, jak to bude chtít. Budu ale určitě rád, když to vyjde,“ pokračuje.

„Děkovačku jsem si moc užil. Stadion má své kouzlo a atmosféru. Když fanoušci takhle a v takovém počtu fandí, jsme za to rádi a jsou našim dalším hráčem, který nás pohání dopředu.“ Klub si navíc v letošní sezóně po 19 kolech drží průběžné třetí místo. Bylo pro Sedláčka překvapení, že si Olomouc tak dobře vede i po odchodu Davida Krejčího? „Tak kluci se po jeho odchodu neuvěřitelně semkli a celkově hrajeme výborný hokej, všechny zápasy jsme hráli dobře a jen tak dál,“ uzavírá Sedláček.