Pořád mám v sobě kanadský čas, připouští Karel Plášek. Potěšily jej dvě asistence

Daniel Fekets, FOTO: Lukáš Filipec
T Ř I N E C - Hanáci dokázali uspět na ledě třineckých Ocelářů i díky dvěma asistencím KARLA PLÁŠKA, jenž tak prožil velmi povedenou premiéru v dresu Mory. Útočník, který nastoupil s číslem 62 na zádech, se po utkání podělil o své první pocity v novém působišti.

Mladý útočník potřebuje získat herní praxi, protože v této i minulé sezóně toho kvůli zranění mnoho nenahrál. „Cítil jsem se strašně, bylo to hrozné," usmíval se. „Ještě mám v sobě kanadský čas. Před zápasem s Třincem jsem vstával v půl čtvrté ráno, takže ideální to úplně nebylo. Byl jsem unavený. Třetí třetinu už to ale bylo lepší, trochu jsem to rozjezdil,“ hodnotil Plášek, který právě ve třetí části asistoval na obě trefy Jakuba Navrátila.

S Navrátilem a Michalem Kuncem nastoupil bývalý mládežnický reprezentant ve třetí formaci: „Řekli jsme si, že chceme hrát hlavně dopředu, což se nám ale moc nedařilo. Kuncíka znám z Komety, s Navrcem jsem zase hrál v Přerově. Myslím si, že by to mohlo fungovat.“

Jak vůbec proběhl Pláškův přílet z Kanady, kde působil na farmě Vancouveru Canucks? „Bylo to hodně hektické. Přiletěl jsem v neděli odpoledne a hned jsem jel do Olomouce. Podepsal jsem transfer, podíval se na zápas a druhý den jsem byl na tréninku,“ líčil.

Odchovanec přerovských Zubrů připustil, že se potřebuje se svými spoluhráči především sehrát: „Na něco jsme se podívali, ale bylo to takové rychlé. Ještě ten systém nemám pořádně zažitý, musím na tom zapracovat.“

Nováčkovi v sestavě Mory jistě může pomoct, že se Olomouc i nadále drží mezi nejlepšími celky extraligové tabulky. Po reprezentační pauze sice dvakrát prohrála, ale nyní už najela zpět na vítěznou vlnu. S Libercem si poradila 4:1 a poté přišla výhra 3:2 v Třinci. „Nálada je super, neboť se vyhrává. V Třinci se braly tři body, což je úplně bezvadné,“ pochvaloval si.

Karel Plášek bude na Hané působit do konce letošního ročníku. Sen o NHL však stále zůstává v jeho hlavě. „Po konci sezóny bych se měl vracet zpátky do Kanady, ale uvidí se, až sezóna skončí. Určitě bych to tam chtěl ještě jednou zkusit, taková šance se nemůže odmítnout,“ má jasno Plášek.