Byl to těžký zápas, ale zvládli jsme ho perfektně, ví Branislav Konrád

Jakub Žurovec
O L O M O U C – Hanáci ve 28. kole Tipsport extraligy porazili Bruslaře z Mladé Boleslavi a připisují si tak šestou domácí výhru v řadě. Záda jim již podruhé za sebou hlídal BRANISLAV KONRÁD, jenž podržel svůj tým a odměnou mu za to byla třetí vychytaná nula v sezóně.

„Cítím se dost unaveně, byl to těžký zápas. Měl jsem v něm hodně zákroků. Jsem moc rád, že jsme to zvládli vyhrát. Potřebovali jsme ty tři body po dvou prohraných zápasech s Litvínovem a Plzní, kde jsme po nich sahali, ale utekly nám v poslední třetině. Teď jsme to zvládli perfektně,” říká gólman Branislav Konrád.

⇒ Brankář Branislav Konrád

Konrád poslední dva měsíce nemohl chytat kvůli zranění třísel. „Zatím ty třísla drží, takže je to dobré,” usmívá se. Trochu se tak pro něj opakovala situace z loňské sezóny, tehdy však zranění bylo mnohem závažnější. „Teď to bylo víceméně dané, na jak dlouho budu chybět, protáhlo se to pouze o týden kvůli nemoci. O to byl můj návrat těžší, protože jsem šel znovu od nuly. V Plzni byl můj výkon špatný, teď už to ale bylo super, tak to holt někdy bývá,” uvědomuje si.

„Se zápasem proti Boleslavi jsem spokojený, hlavně kvůli třem bodům. Již jsem to zmiňoval, poslední dva zápasy jsme prohráli, vždy jsme ztratili vedení až ve třetí třetině. Tentokrát jsme znovu šli do třetí třetiny s vedením, ale řekli jsme si, že to musíme urvat za každou cenu, a to se podařilo, takže jsme za to velmi rádi,” hodnotí týmový výkon hráč s dvaačtyřicítkou na zádech.

Během Konrádovy rekonvalescence převzal brankoviště jeho kolega Jan Lukáš, který tuto sezónu vede tabulku úspěšnosti brankářů s neuvěřitelnými 94,31 %. „Honza chytá fantasticky, já jsem rád i za něj. Je parádní, když za sebe můžeme takto zaskakovat. Je taky jedním z důvodů, proč máme tolik bodů,” dodává o svém spoluhráči. A jestli panuje mezi takto kvalitními gólmany nějaká rivalita? „Já si myslím, že se podporujeme navzájem. Když jde do branky Honza, já ho podporuji, když jdu já, on podporuje mě. Konkurence tam samozřejmě musí být, zdravá konkurence je vždycky dobrá. Každý brankář chce jít do branky, ale ta je jenom jedna. O tom, kdo zrovna nastoupí, rozhoduje trenér.”

V době Konrádova zranění se k týmu opět připojil Jakub Sedláček, který vypomáhal Janu Lukášovi. Tým už ale opustil a musel si najít nové angažmá ve slovenské Bánské Bystrici. „Já jsem to také zažil na vlastní kůži před asi deseti lety. Není to nic příjemného si muset hledat angažmá. Jsem rád, že má smlouvu do konce sezóny. Viděl jsem, že hned v prvním zápase vychytal vítězství, dál už nevím. Držím mu palce, protože nám i loni hodně pomohl, za což mu děkuji,” říká upřímně.

Již bylo zmíněno, že Olomouc si tímto zápasem připsala šestou domácí výhru v řadě. Je tak druhým nejlepším týmem na domácích kluzištích. „Je to super, ale měli bychom vylepšit i venkovní zápasy, tam nám to trošku skřípe. Věřím, že přes reprezentační přestávku se dáme dohromady a už nás bude konečně dost,” naráží Konrád na stále velmi početnou marodku Olomouce.

Do konce kalendářního roku čekají Hanáky domácí zápasy s týmy z předních příček extraligové tabulky. Jak obtížné bude podle olomouckého brankáře natáhnout vítěznou šňůru domácí neporazitelnosti? „Nemůžeme se koukat na to, jestli hrajeme s týmem, který se drží v tabulce vysoko, nebo nízko. Jdeme zápas od zápasu a každý chceme vyhrát, ať jsme doma nebo venku.”