Když budeme hrát jako ve třetí třetině, věřím v náš úspěch, říká Pavel Musil

Petr Martínek
O L O M O U C - Závěrečný zápas roku 2022 body nepřinesl. Nad síly Hanáků byly Vítkovice, které si vytvořily tak dostatečný náskok, že ani snížení Olomouce nijak neohrozilo jejich vítězství. U obou olomouckých gólů asistoval PAVEL MUSIL, na kterého mířily dotazy novinářů po konci zápasu.

Průběh zápasu ovlivnily dva rychlé góly Vítkovic, které na začátku druhé třetiny dělily od sebe necelé dvě minuty. „Ve druhé třetině jsme řešili jiné věci než hokej. Poučení do dalších zápasů je hrát svoji hru, nenechat se rozhodit věcmi, které úplně nesouvisí se samotnou hrou. Když budeme hrát jako ve třetí třetině, věřím v náš úspěch,“ uvedl hráč s číslem 87 na dresu.

⇒ Útočník Pavel Musil

Po třetím gólu Vítkovic se delší dobu nehrálo. „Řešil se zdravotní problém jednoho z fanoušků, snad bude v pořádku. Ač už mě na trestnou lavici posílali, já vyčkal na střídačce a rozhodl se tam jet až později. Dost možná by mi unikly nějaké taktické pokyny, což by nebylo dobré,“ vysvětlil Musil.

Třetí třetina přinesla zlepšený obraz olomoucké hry a dlouho to vypadalo na dramatický závěr střetnutí. „Samozřejmě že jsme si něco k dosavadnímu výkonu před posledními dvaceti minutami řekli. Náš tým ukázal sílu bojovat a něco udělat s nepříznivým stavem,“ pokračoval.

Utkání nakonec skončilo poměrem 4:2 pro hosty. Druhý gól Olomouce a poslední branka utkání padla po sérii dorážek z bezprostřední blízkosti brankové čáry. V hloučku dorážejících byl i Musil, avšak trefa byla nakonec připsána Lukáši Nahodilovi. „Nahec dostal puk do branky, mně byla připsána asistence. Podařilo se to i přes snahu soupeřů, kterým se nepovedlo dostat puk z prostoru brankoviště,“ popsal situaci autor dvou asistencí.

Kohoutům stále schází několik hráčů. Sám Pavel Musil nedávno chyběl kvůli zdravotním potížím. „Naštěstí máme široký kádr, a tak můžeme nahrazovat zraněné hráče. Na to se ale nevymlouváme, protože pravidla jsou pro všechny stejná a podobné problémy mají i ostatní extraligové celky. Nemoci létají všude, ať už mezi námi hráči, tak mezi ostatními lidmi, našimi rodinami a přáteli. Díky širokému kádru se to protáčí, dostávají možnost i hráči, kteří by jinak museli na svou příležitost čekat. Pevně doufám, že nás tady ta respirační onemocnění brzy přejdou,“ přeje si Musil.

Po dvou sezónách v Plzni se zpátky vrátil do Olomouce, kde ve svých dvanácti odehraných zápasech jednou skóroval a třikrát asistoval. „Jsem šťastný, že tady mohu být. Hráči i realizační tým odvádí velký kus práce, což je vidět na našem tabulkovém umístění. Dále je však co zlepšovat k úplné dokonalosti a k úspěšné sezóně,“ řekl útočník, který na Hané předtím hrál v ročníku 2019/2020.

Olomouc má momentálně v zádech dvě porážky v řadě. „V Liberci musíme ukázat, že nás tyto nezdary nikterak nepoloží. Budeme věřit, snažit se vyhrát a přijet s body. Liberec je kvalitní tým, nebude to nic lehkého,“ uzavřel své povídání Pavel Musil.