V lednu vyrazíme se štětkami na zimák. Přidejte se také!

Redakce
O L O M O U C – Dne 14. ledna 2023 od 10:00 jste srdečně zváni na akci s názvem Se štětkami na zimák! Pokud ve vás název evokuje, že si do olomouckého svatostánku povyrazíte s vybranou dámskou společností, tak to jste na omylu! Žádoucí budou jen takové potřeby, kterými jsou kupříkladu štětce, štětky, kýble, barvy či žebříky.

Pravidelní návštěvníci plecharény nám jistě dají za pravdu, že obarvení venkovní části naší haly už má nejlepší léta za sebou. To však neplatí pro olomoucký hokej, který se od začátku sezóny pohybuje v širší špici tabulky. Jednu chvíli to vypadalo, že by se v Olomouci mohla hrát v příští sezóně hokejová Liga mistrů, proto nechtělo vedení nic nechat náhodě a rozhodlo se jednat.

V sobotu 14. ledna tedy naplánovalo v českém sportovním prostředí opravdu netypickou akci, takzvanou lidovou brigádu. Každý fanoušek si může přijít natřít stadion svého oblíbeného celku bez nároku na honorář. Odměnou bude pocit z dobře vykonané práce.

Proč jsme vybrali jako datum právě sobotu 14. ledna?

Důvody jsou jednoduché. Akce se totiž zúčastní také hráči společně s realizačním týmem. Mezi 12. a 16. lednem totiž nebude na programu žádný olomoucký extraligový duel, hokejisté tedy budou mít před úterním zápasem v Třinci dostatečný čas na regeneraci.

Tento termín byl zároveň naplánován i s ohledem na extraligové zápasy týmu Hradce Králové, který má zrovna mezi duely s Mladou Boleslaví a Spartou volno. Útočník Mountfieldu HK Radek Smoleňák totiž v únoru 2019 přišel s nabídkou, že by sám přišel plecharénu natřít.

„Přemýšlel jsem, že bych se tady s někým domluvil a v létě jim pomohl z venku ten zimák natřít. Protože tohle je šílený. Mám sice podobné zimáky rád, vůbec nejsem proti tomu, protože to má své kouzlo, ale nějakou barvu by si to zasloužilo,“ řekl tehdy pro deník Sport.

Tímto tedy pana Smoleňáka prosíme a žádáme, aby naplnil svůj dávný slib a první lidové brigády v historii HC Olomouc se skutečně zúčastnil. Každá pomocná ruka se bude hodit.

Stejná prosba však směřuje i k fanouškům. Pokud si uděláte čas a 14. ledna plecharénu skutečně pomůžete zkulturnit, ohlaste prosím svou účast do neděle 8. ledna 2023 na email vsecispolu@hc-olomouc.cz. Do předmětu pak uveďte název „BRIGÁDA“.

Těšíme se na vás!

Přejeme hezký vstup do nového roku :)