První třetina snesla parametry, ale zbytek zápasu jsme prakticky nebyli, pověděl upřímný Jakub Orsava

Daniel Fekets
L I B E R E C - V rámci 34. kola Tipsport extraligy si Hanáci připsali zatím nejvyšší porážku v tomto ročníku, svému soupeři z Liberce podlehli 1:6. Nelichotivý výsledek zhodnotil navrátilec do olomoucké sestavy JAKUB ORSAVA.

Liberec se brzy ujal zásluhou Petra Jelínka vedení, ale o chvíli později srovnal Jan Knotek po asistenci Jana Bambuly. Bílí Tygři ale přece jen po první dvacetiminutovce odcházeli do kabin v jednobrankovém vedení. „První třetina ještě snesla nějaké parametry, ale zbytek zápasu jsme tam prakticky nebyli,“ řekl upřímně Jakub Orsava.

⇒ Útočník Jakub Orsava

V průběhu druhého dějství domácí třikrát skórovali a rázem bylo de facto po zápase. „Tam se to zlomilo. Odskočili nám a už se nám pak nic moc nedařilo, navíc jsme si nevěřili na puku. Liberec je doma silný a dělal si s námi, co chtěl. To, že utkání skončilo 6:1, je naprosto jednoznačný obraz zápasu,“ pokračoval zkušený útočník.

Kohouty zasáhla před prvním utkáním roku 2023 další vlna zraněných hráčů. Do duelu v Liberci nově nenastoupili Jan Káňa, Rostislav Olesz nebo Lukáš Nahodil. Dále pak chyběli Tomáš Dujsík, Alex Rašner, potrestaný Lukáš Mareš, Lukáš Anděl nebo Lukáš Kucsera. „Každý tým má nějaké zraněné. My jsme se s tím v Liberci prostě nevypořádali a je z toho ostuda. Za mě je 6:1 kruté, ale odpovídající,“ nevymlouval se.

Nyní se už kohouti soustředí na utkání proti Kladnu, které je na programu v pátek 6. ledna. „Zápasy jdou rychle za sebou, není čas o tom přemýšlet. Ukážeme si věci, které jsme pokazili, abychom se jich příště vyvarovali. V pátek máme další zápas, takže musíme potrénovat a zapomenout na to,“ uzavřel Orsava.