Naše vyloučení a jejich efektivní využívání přesilovek bylo rozhodující, zhodnotil derby Silvester Kusko

Petr Martínek
Moravské derby ani potřetí v sezóně nevyšlo Olomouci podle představ. V předehrávce 37. kola Hanáci dokázali vstřelit jen jednu branku, byť si vytvořili spoustu zajímavých šancí. Velice blízko vstřelenému gólu byl také útočník Mory Silvester Kusko, jenž duel s Kometou zhodnotil.

„Byl to vyrovnaný zápas, výsledek je vůči našemu výkonu trochu krutý. Hosté využívali přesilovky, my jsme si díky nim mohli také pomoct. Šancí bylo dost, ale štěstí nestálo na naší straně. Zkrátka jeden gól je na domácí zápas málo,“ začal své povídání Kusko.

⇒ Útočník Silvester Kusko

Ve 34. minutě měl Kusko na hokejce vyrovnávací gól do odkryté klece. Hosté na poslední chvíli vše zachránili. „Mohl jsem střílet do prázdné, ale trefil jsem domnívám se špičku hokejky Zbořila, který vyhozením dostal puk ven. V tom je krása sportu, někdy tam chybí centimetry, abyste už mohli oslavovat gól, a pak z toho není nic. I tyto maličkosti ale mohou být pro vývoj utkání rozhodující,“ pokračoval útočník s číslem 91.

Podle něj ale první inkasovaná branka Kohouty nikterak nerozhodila. „My jsme měli spoustu šancí na vyrovnání. 10 minut před koncem jsme to stáhli na 1:2 a čas tam stále byl. Jenže naše vyloučení a jejich efektivní využívání přesilovek bylo rozhodující. V posledních zápasech jsme byli rozsypaní, stále někdo scházel. Hráli jsme jen na tři útoky. Už se postupně vracejí, ale i ten samotný návrat je těžký, než se do toho člověk dostane. Kluci měli jen jeden, dva tréninky a pak hned zápas,“ zareagoval.

Kohouty nyní čeká šestidenní pauza, další utkání je na programu příští úterý s Třincem. „Je dobře, že tam je ta přestávka. Kluci, kteří se vrátili po nemoci, mají šanci více potrénovat a my, kteří jsme teď byli poměrně dost v zápřahu, máme před sebou odpočinek, možnost dát se do kupy a bojovat o udržení v horních patrech tabulky,“ sdělil člen třetí útočné formace.

Olomouc stíhá horší forma a body přicházejí do tabulky v ne takovém množství, jak by si hráči i fanoušci přáli. „Jsme rádi za povedený start sezony. Onemocnění a zranění zbrzdili náš rozlet, avšak když budeme hrát tak, jak jsme byli zvyklí, věřím v náš úspěch,“ zakončil Kusko.