Udělali jsme hloupé chyby, mrzelo Petra Strapáče po prohře v Boleslavi

Daniel Fekets
MLADÁ BOLESLAV - Hanákům se nepovedlo navázat na tříbodový zisk s Plzní. Na ledě Mladé Boleslavi v rámci 41. kola nebodovali a navíc se jim nepovedlo ani jednou skórovat. „Nehráli jsme úplně špatně, ale domácí byli ve třetí třetině produktivní,“ hodnotil porážku 0:4 centr první formace Petr Strapáč.

„Zbytečně brzy jsme inkasovali ve chvíli, kdy jsem byl vyloučený. Byl to takový nešťastný faul, ale rozhodčí to pískl. Kdybychom déle drželi bezbrankový stav, tak jsme na nějaké body pomýšlet mohli. Druhou třetinu jsme neměli špatnou, ale nepovedlo se nám využít poměrně dlouhou přesilovku. Ve třetí třetině jsme to otevřeli, jenže jsme udělali hloupé chyby, které Boleslav potrestala,“ shrnul utkání třiatřicetiletý útočník.

⇒ Útočník Petr Strapáč

Mladá Boleslav se ujala vedení právě při jeho vyloučení. Pak ale i kohouti měli své šance, jednu takovou ovšem Jakub Orsava neproměnil. „Za stavu 0:1 jsme měli nájezd, při kterém se to mohlo srovnat, ale nedali jsme. Byly to takové pološance nebo závary. Nehráli jsme úplně špatně, ale domácí byli ve třetí třetině produktivní,“ pokrčil rameny zkušený forvard.

Kdy podle Strapáče měli Hanáci největší možnost duel naklonit na svou stranu? „Je možné, že čtyřminutová přesilovka byla klíčovým momentem. Boleslav svou první přesilovku vlastně využila a nám se to nepovedlo. Bohužel i takové zápasy jsou. V neděli máme Vary, proti kterým musíme zase zabrat.“

V posledních dvou zápasech nastoupil rodák z Ostravy v první formaci po boku Jana Káni a naposledy i Jakuba Orsavy. „Doufám, že to nebyly poslední zápasy v první lajně. Od října jsem pořádně nehrál, byl jsem nemocný, bral jsem antibiotika, takže pořád začínám znovu. Snad jsem si to už vybral a budu se moct do toho dostat,“ věří Strapáč.

Moru v posledních kolech trápí nevyrovnané výkony. Po výhře v Třinci přišel debakl s Litvínovem, na který ale kohouti zareagovali proti Plzni. V Mladé Boleslavi z toho ale byla jasná výhra domácího celku. „S Plzní jsme to ubojovali, což bylo důležité. Ukázali jsme, že Litvínov byl výkyv, který se jednou za čas stane. Doma jsme k tomu následně přistoupili, jak jsme měli, ale nyní zase odjíždíme s prázdnou,“ smutnil.

Jedenáct kol před koncem základní části se Olomouc drží na pátém místě extraligové tabulky. Minimálně postup do předkola by jí s momentálně 64 získanými body už neměl uniknout. „Nikdo to nevnímá tak, že máme nahráno, každý zápas chceme vyhrát. Teď je nejdůležitější, aby se ustálila sestava a abychom získali jistotu herní i kondiční. Když budeme pospolu, budeme odvádět dobré výkony,“ uzavřel Strapáč.