Fanoušci zvolili Kohoutem měsíce září Jiřího Dopitu

Redakce
O L O M O U C - První výsledky ankety "Kohout měsíce", která probíhala v uplynulých osmi dnech na webu HC Olomouc, jsou tady. Nejlepším hráčem měsíce září se stal dle hlasování fanoušků zkušený dvaačtyřicetiletý forvard Jiří Dopita. Těsně druhý skončil Radim Kucharczyk, na pomyslný bronzový stupínek vystoupal gólman Štefan Žigárdy.

Fanoušci mohli vybírat nejlepšího hráče měsíce září prostřednictvím formuláře na webu hc-olomouc.cz. Hráč na prvním místě získal tři body, druhý dva a třetí jeden bod.

O vítězství pro měsíc září se dlouho přetahoval Jiří Dopita s Radimem Kucharczykem, o pouhých patnáct bodů nakonec zvítězil trojnásobný mistr světa.

"S úvodem sezóny musíme být jako tým spokojeni, i když je pravdou, že jsme v prodlouženích a nájezdech ztratili zbytečně mnoho bodů. Z postavení v tabulce mám ale radost," hodnotil výkony svého mužstva v úvodu sezóny Jiří Dopita.

Olympijský vítěz z Nagana se pomaleji rozjížděl, po pár kolech však ukázal, že kanadské body bude jako na běžícím pásu sbírat i v první lize. "Moje výkony jsou zatím jakž takž. Není to nic výjimečného, ani žádný propadák. Řekněme takový průměr," byl skromný.

"Jak už jsem zmiňoval, mezi extraligou a první ligou je velký rozdíl v rozhodčích. Možná je na škodu, že píská jen jeden hlavní. Nicméně podmínky mají všechny týmy stejné," porovnával extraligu s první ligou.

Kohout měsíce září – TOP FIVE

1. Dopita Jiří       246 bodů
2. Kucharczyk Radim  231 bodů 
3. Žigárdy Štefan    148 bodů
4. Pekr Matěj         87 bodů 
5. Bartoň Jakub       59 bodů

Jednotlivé měsíční výsledky se na konci sezóny sečtou a vyhlásíme nejlepšího Kohouta sezóny.