Soupeř byl rychlejší, silnější a šikovnější. Musíme být lepší, nabádá Jan Káňa

Daniel Fekets, FOTO: HC Dynamo Pardubice
P A R D U B I C E - Úvodní utkání čtvrtfinálové série proti Pardubicím vyznělo lépe pro domácí Dynamo, které zvítězilo 5:1. Kohouti se ale na začátku klání dostali do vedení, když přesně zamířil Jan Káňa. Právě autor jediné olomoucké trefy zápas zhodnotil.

„Čekali jsme vyrovnanější utkání, ale bohužel jsme tam měli spoustu faulů a některé navíc byly hodně zbytečné. To vše nás stálo síly. Pak se ukázala kvalita Pardubic, které nám daly góly,“ řekl Jan Káňa.

⇒ Útočník Jan Káňa

V 7. minutě to vypadalo, že do vedení půjdou Pardubice, avšak hostující střídačka si vzala trenérskou výzvu a gól Roberta Kousala byl nakonec odvolán. O necelou minutu později už zavěsil Káňa. „Trenéři zareagovali dobře, Braňo tam signalizoval faul. Poté jsme dali gól, ale bohužel jsme náskok dlouho neudrželi, což s námi zamávalo,“ pokrčil rameny útočník s číslem 9 na zádech.

V 11. a 12. minutě domácí překlopili vývoj na svou stranu. Dlouho platil stav 2:1, ovšem možná zlomový moment nastal na konci druhé části, kdy zapsal přesnou trefu Tomáš Zohorna. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že rozdíl dvou branek je pořád hratelný, ale jakmile jsme dostali čtvrtý gól, už bylo rozhodnuto,“ smutnil Káňa.

Dynamo do závěrečné sirény překonalo Branislava Konráda ještě dvakrát, tudíž se mohlo radovat z prvního vítězství v poměru 5:1. „Soupeř byl rychlejší, silnější a šikovnější,“ uznal zlínský rodák. „Musíme se podívat na video. Najdeme věci, které fungovaly a které naopak ne. Poučíme se z toho. Víme, že Pardubice jsou kvalitní mančaft, ale my musíme hrát na maximum. Zároveň potřebujeme dávat více branek, abychom mohli pomýšlet na úspěch,“ vyjmenovával, co vše je potřeba zlepšit.

Domácí na mistrovský zápas čekali téměř dva týdny. Mohla to být před utkáním výhoda spíše pro kohouty? „Možná jsme si to mysleli, ale oni jsou zase čerství. My naopak z předkola máme nějaké šrámy, což také není úplně výhoda, ale doufali jsme, že na ně vletíme lépe,“ připustil asistent kapitána.

Pardubice už před sezónou patřily mezi hlavní adepty na titul, což v průběhu základní části potvrzovaly. „Neřekl bych, že by to byl oproti předkolu úplně jiný level, ale samozřejmě někteří hráči Pardubic umí nakládat se situacemi daleko lépe. Pak se nám občas stávalo, že jsme byli jako na kolotoči. To ukazuje pardubickou sílu,“ uzavřel Káňa.