Série je pořád otevřená, ví útočník Pavel Musil

Daniel Fekets
P A R D U B I C E - Ve druhém utkání čtvrtfinálové série Hanáci svůj výkon zlepšili, na výhru to ovšem nestačilo. Až do 60. minuty platil bezgólový stav, jenže dvacet vteřin před koncem rozhodl o dalším bodu pro Dynamo Peter Čerešňák. Domácí pak vsítili ještě jednu branku do opuštěné klece.

Kohouti s favoritem drželi krok po celé utkání. Už to vypadalo, že duel půjde do prodloužení, jenže pak přišel na řadu první a rozhodující úder. „Až na posledních čtyřicet vteřin to bylo dobré. Bohužel... Je třeba se z toho poučit,“ hledal slova zklamaný Pavel Musil.

⇒ Útočník Pavel Musil

Jak se z jeho pohledu situace před gólem Čerešňáka seběhla? „Budeme se na to muset znovu podívat. Možná tam byla chyba ve střídání. Ale říkám, podíváme se na to a poučíme se. Je to velká škoda. Abych řekl pravdu, úplně přesně nevím, co se tam stalo,“ kroutil hlavou.

„Bylo to hodně těžké utkání, z obou stran velice dobře odbráněné. Pro útočníky to bylo hodně těžké na obou stranách. Bylo složité se tam prosazovat, a když už to vyšlo, útočníci to tam dobře zajišťovali směrem dozadu,“ pokračoval hokejista s číslem 87 na zádech.

Po dvou zápasech má tedy blíže do semifinále Dynamo, Olomouc však zbraně rozhodně neskládá. „Pardubice si udržely domácí prostředí. Teď je na nás, abychom jej udrželi my. Série je pořád otevřená,“ doplnil odhodlaně.

Oproti prvnímu duelu se svěřenci Jana Tomajka a Borise Žabky zvedli ve všech směrech. „V prvním zápase byla škoda, že jsme v úvodní třetině neudrželi to vedení 1:0, protože Pardubice byly nervózní. Bylo na nich trochu znát, že měly herní pauzu. Bohužel jsme to ale nevyužili a nepřeklopili jsme to na svou stranu,“ ohlédla se za průběhem letní posila z Plzně.

Čtvrtfinálové boje se tedy v úterý a ve středu přesunou na Hanou. Kohouti znovu budou spoléhat na fantastické publikum a půjdou si za jasným cílem. „Když budeme hrát, jak jsme hráli, můžeme pomýšlet v domácím prostředí na úspěch. Sérii chceme do Pardubic jednoznačně vrátit,“ burcoval Musil.