9. třída si z turnaje v Praze odvezla vítězný pohár za 1. místo

Emil Weiss
P R A H A – Od středy 26. srpna do neděle 30. srpna se uskutečnil silně obsazený 23. ročník Memoriálu Jana „Čendy“ Jiráka. Turnaj byl určen pro hokejisty 9. tříd (roč. 2006). Odehrál se v Praze na zimním stadionu HC Slavie v Edenu. Kromě domácí Slavie se turnaje zúčastnila mužstva Sparty, Břeclavi, HC Ševci a Olomouce. Turnaj se hrál systémem každý s každým. Hrací doba byla 3x20 minut, vítěz utkání obdržel dva body, v případě remízy týmy si body rozdělily.

Každoročně se Hanáci před začátkem nové sezóny účastní některého z přípravných turnajů. Proto využili nabídku Slavie a odjeli do Prahy na dobře obsazený hokejový turnaj. Olomoučtí jeli do stověžatého města samozřejmě s cílem hrát o co nejlepší výsledky a umístění. Kluci si tak mohli změřit své síly s mužstvy, se kterými se v mistrovské soutěži běžně nesetkají.

Kohouti skončili celkově na prvním místě. V sobotu ráno nejdříve vyhráli nad Spartou 7:4 a potom v odpoledním utkání si Hanáci poradili také s domácí Slavií 5:1. V neděli ráno se Olomouc utkala s mužstvem HC Ševci. Olomouc vyhrála 3:1 a tak Hanáci po třech vítězstvích měli dobře nakročeno k výbornému umístění. Poslední utkání na celém turnaji svedli olomoučtí kohouti s mužstvem z Břeclavi. Ale již před začátkem zápasu bylo jasné, že Hanáci si odvezou z Prahy zlato. Tato okolnost a možná i částečná únava se asi podepsaly na menší koncentraci a důrazu. A tak Břeclav slavila vítězství nad olomouckými kohouty 6:1.

SOUPISKA TÝMU HC OLOMOUC:

Weiss, Doseděl - Dostál, Polzer, Kasal, Žák, Zatloukal, Vrána, Galvas, Neoral, Pekař, Pastrnek, Hořák, Dokoupil, Fehér, Polcr, Nemerád, Navrátil, Šulgan.

Hlavní trenér: Kamil Přecechtěl.

Vedoucí týmu: Jiří Nekvapil.

VÝSLEDKY UTKÁNÍ:

HC Olomouc - HC Sparta Praha 7:4

HC Olomouc - HC Slavia Praha 5:1

HC Olomouc - HC Ševci 3:1

HC Olomouc - HC Břeclav 1:6

Zbývající výsledky:

HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 2:3

HC Slavia Praha - HC Břeclav 5:5

HC Břeclav - HC Ševci 4:6

HC Sparta Praha - HC Ševci 5:3

HC Břeclav - HC Sparta Praha 8:10

HC Slavia Praha - HC Ševci 4:4

KONEČNÁ TABULKA:

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Olomouc 16:12 6
2: HC Sparta Praha 22:20 6
3. HC Ševci 14:16 3
4. HC Břeclav 23:22 3
5. HC Slavia Praha 12:17 2

Nejlepším střelcem na turnaji byl vyhlášen olomoucký hráč Viktor Šulgan (soupeřům celkem nastřílel 8 gólů). Další olomoučtí hráči, kteří se střelecky prosadili: Pastrnek (4), Pekař (2), Dokoupil (1), Nemerád (1).

Závěrem je třeba všem našim hráčům poblahopřát k zisku 1. místa a poháru pro vítěze turnaje (medaile bohužel nebyly). Děkujeme za bojovnost, odvedený výkon a výbornou reprezentaci klubu HC Olomouc. Přejeme jim mnoho zdaru do dalších mistrovských utkání a turnajů.