ALPECIN hráčem měsíce poprvé obránce, v prosinci kraloval Jakub Bartoň

Redakce
O L O M O U C - Nový rok, nový měsíc a také nejlepší hráč toho předcházejícího. Fanoušci Mory zvolili Kohoutem měsíce prosince poprvé beka, třicetiletého Jakuba Bartoně. Extraligový vicemistr se o vítězství dlouho přetahoval s kanonýrem Petrem Haluzou, vlasatý zadák však nakonec zvítězil a kromě bodů do celosezónního hodnocení získá balíček produktů proti padání vlasů od partnera prosincové ankety, přípravku ALPECIN.

Je to trochu paradox. Hráč s jedněmi z nejdelších vlasů získá přípravek proti jejich vypadávání. "Moc si toho vážím, ale zatím to naštěstí nepotřebuji. Odměnu proto předám Dopimu a Kuchardovi (Jiřímu Dopitovi a Radimu Kucharczykovi), ať se o to podělí," vtipkoval Bartoň.

Z vítězství v anketě měl ale oblíbený obránce radost. "Jsem šťatsný, moc mě to těší," uvedl. "Je to ale týmová práce. Daří se celému týmu, od čehož se odvíjí i moje forma," skromně doplnil.

Už loni se tradovalo, že Bartoňovi přišla životní forma. Je to letos ještě o chlup lepší? "Nevím, jestli to můžu srovnávat. Loni to byla extraliga, letos je to také krásné. Moje forma graduje s výkonem týmu. Doufejme, že to vydrží," přál si.

Velkým plusem Jakuba Bartoně je, že pokud už vyrobí nějakou chybičku, dokáže ji ještě během daného klání odčinit, nejlépe brankou, jako například v duelu proti Chomutovu. "Je to důsledek toho, že jsem v pohodě, že se mi hraje dobře. Pomůžou mi i spoluhráči," pochvaloval si.

A pomůžou mu i fanoušci, kteří neúnavně skandují jeho jméno. "Divím se, že skandují zrovna mě, ale je to hezké. Vážím si toho," dodal s úsměvem.

Na druhém místě v prosincovém hlasování skončil Petr Haluza, třetí místo patří Petru Kolouchovi, mimo bednu se umístili gólmani Štefan Žigárdy s Liborem Kašíkem.

V součtu všech měsíců vede právě Jakub Bartoň před kanonýrem Haluzou a brankářem Kašíkem.

Kohout měsíce prosince – TOP FIVE

1. Bartoň Jakub      207 bodů
2. Haluza Petr       170 bodů
3. Kolouch Petr      111 bodů
4. Žigárdy Štefan     77 bodů
5. Kašík Libor        74 bodů

Jednotlivé měsíční výsledky se sčítají tímto způsobem: první místo v měsíčním bodování = 10 bodů, druhé místo = 9 bodů atd.

Kohout sezóny – průběžné pořadí do 5. místa

1. Bartoň Jakub       30 bodů
2. Haluza Petr        29 bodů
3. Kašík Libor        24 bodů
4. Kucharczyk Radim   22 bodů
5. Dopita Jiří        19 bodů
5. Žigárdy Štefan     19 bodů