Ležácké tanky jsou místem, kde pivo po několik týdnů zraje při optimální teplotě 0 až 1 °C. Právě tady získává Radegast svůj charakteristický říz. „Čištění tanků je tradiční práce prováděná ručně zkušenými pivovarníky, kteří je dokonale připraví pro zrání další várky. Je to tvrdá dřina, kterou ne každý zvládne,“ přiblížil případný úkol olomouckého kapitána manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Zároveň dodal, že bez pomoci se obránce Mory neobejde: „Tank musí být dokonale vyčištěný a k tomu je potřeba mít zkušenosti. Do tanku tak Jakuba doprovodí náš specialista.“

Jakub Bartoň má ovšem jasno. „Finále je v našich silách. V základní části jsme dokázali potrápit favority a věřím týmu, že mi pomůže tuto sázku vyhrát. Tentokrát už to musíme zlomit,“ narazil současný kapitán Mory na skutečnost, že v posledních dvou letech jeho předchůdce sázku se zástupcem Radegastu prohrál.