Report ze zápasu ZNO vs. OLO (3:0)

Orli Znojmo

logo

3:0

(0:0, 0:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Zasněžená Hostan aréna na jihu Moravy dnes sledovala souboj Olomouce okupující sedmou příčku prvoligové tabulky a domácích Orlů, kterým patřilo dvanácté místo. Zápas jako na houpačce po dramatickém závěru vyhrál domácí tým, a tak se jeho fanoušci mohli po nepříznivém pondělním utkání opět radovat z bodového zisku.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hráči, jejich snaha ohrozit olomouckou svatyni však byla v každém případě marná. Haman zjevivší se v mezikruží nemohl nepřesně mířenou střelou Žigárdyho ohrozit, v dalším případě znojemské snažení překazili hostující obránci. Na druhé straně se snažil Mikel ihned po buly překvapit Vojtka, který s jeho ránou neměl sebemenší problém.

Ruch na znojemské střídačce nastal až v 10. minutě, kdy se objevila plzeňská posila Tomáš Frolo, který nestihl začátek utkání kvůli nepříznivému počasí. Po tomto menším oživení se Znojmo dostalo do tlaku. Rachůnkova tečovaná střela jen těsně minula branku a Lattnerovu ránu radši schoval Žigárdy do lapačky.

V podobném duchu se neslo i prostřední dějství. Do větší šance se dostali až v čase 28:55 znojemští hokejisté. Plášek poslal přesnou přihrávku Rachůnkovi, který se zbavil protihráče, ovšem těsně minul horní růžek branky. O několik vteřin později Rachůnek ztratil kotouč v útočné třetině, hosté se dostali do brejku a Coufalova střela se otřela o břevno Vojtkovy svatyně.

Zajímavá podívaná se divákům naskytla poté, co byl Beroun natlačen na olomouckého brankáře. Znojemský hráč si nenechal nic líbit a poté, co byl Žigárdym zezadu trošku postrčen, poslal ochránce olomoucké svatyně k zemi. Celý tento incident si šel vyřídit s Berounem Řípa, a tak se diváci dočkali zpestření v podobě bitky. Těsně před koncem třetiny měli hosté obrovskou šanci. Téměř do prázdné branky se ale netrefil Bartoň, jehož střelu zastavili znojemští obránci.

Poslední dějství začalo vcelku poklidně. Výraznější šanci měl až ve 49. minutě Ondráček, který po chybě Rangla uháněl na znojemského brankáře, celou situaci však ve prospěch Orlů vyřešil Štach obětavým pádem.

Zápas tak rozhodlo až posledních deset minut. V čase 50:21 se po obrovském závaru před brankářem Žigárdym Karlu Pláškovi podařilo dostat puk za brankovou čáru, 1:0. Druhý gól utkání přišel o sedm minut později při přesilové hře znojemských. Nenápadné nahození Lubomíra Štacha skončilo za Žigárdyho zády, 2:0. Konečnou podobu stavu utkání dal Radek Haman, který se při hře Olomouce bez brankáře trefil do prázdné branky.

OHLASY

Karel Soudek (Znojmo): Nikdo nechtěl dostat branku. Nečekali jsme, že Olomouc bude hrát tolik dozadu. Hlídali si střední pásmo a čekali na chybu soupeře. V týmu mají dobré hráče, kteří jsou schopni toho využít.