Report ze zápasu OLO vs. BEN (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(0:0, 1:2, 1:1)

logo

HC Benátky nad Jizerou

Druhé pokračování čtvrtfinálové série začalo oboustranně velmi opatrně. Ani jedno mužstvo nechtělo chybovat, i proto v úvodní části branka nepadla. Olomouc byla lepší, vytvářela si šance, ale v kleci Středočechů stál jistý Tomáš Vošvrda.

Zneškodnit dokázal příležitosti Pekra, Kucharczyka i Šlahaře. Ovšem i hosté z Benátek měli jednu šanci, půl minuty před první sirénou totiž Staněk fauloval ujíždějícího Jecha a hlavní rozhodčí nařídili trestné střílení. Jech si s ním ale neporadil, naopak Žigárdy se blýskl bravurním zákrokem.

Prostřední část už byla na branky bohatší. V přesilové hře vypálil z mezikruží Bartoň, Vošvrda jeho pumelici vyrazil jen k Matěji Pekrovi, a ten zblízka do prázdné nemohl nedat. V polovině utkání se pak farma extraligového Liberce musela bránit v dlouhé dvojnásobné nevýhodě. Hanáci soupeře zatlačili, ovšem skórovat nedokázali ani z těch nejvyloženějších šancí, podobně jako Benátky o den dříve.

A tak přišel trest, a to hned dvojitý. Nejprve v přesilovce od modré nenápadně vypálil Daniel Skalický a bylo vyrovnáno. Hned za dvě minuty už Benátky vedly. Chybnou rozehrávku zachytil na modré Tomáš Liška a ránou pod břevno nedal Žigárdymu šanci. Mora byla vývojem viditelně zaskočena, po celý zápas byla lepší, soupeře jednoznačně přestřílela, přesto najednou prohrávala.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka však rychle zareagovali. A znovu si pomohli v přesilové hře. Na modré napřáhl sváteční střelec Michal Nedbálek, Vošvrda měl zakrytý výhled, a puk skončil až v síti. Jenomže Benátky byly neuvěřitelně produktivní a jedenáct minut před koncem šly znovu do vedení. Tomáš Klimt přešel přes Staňka a zakončil v signalizované výhodě mezi Žigárdyho betony.

Na druhé straně měl na hokejce stoprocentní tutovku Dopita. Prokličkoval se až před branku soupeře, ovšem Vošvrda neuvěřitelně jeho zakončení vyrazil.

Kohouti v poslední minutě zkusili hru bez gólmana se šesti bruslaři v poli, která byla navíc umocněna přesilovkou. Ovšem ani v šesti proti čtyřem se Olomouc brankově neprosadila.

Benátky nad Jizerou tak dokázaly Kohouty zaskočit a odvezly si z Olomouce vítězství. Série je vyrovnaná na 1:1, pokračovat se bude v pátek a v sobotu ve středních Čechách.

Videosestřih

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Kromě té nevyužité přesilovky pět na tři jsme hráli lépe než v pondělí. Vytvářeli jsme si hodně tutových šancí, ale neproměnili jsme je, což bylo rozhodující. Měli jsme je proměnit. K výkonu hráčů nemůžeme být zase tak kritičtí, co se týká hodnocení jejich výkonu. Moc toho nemáme co vytknout, i když s výsledkem nemůžeme být spokojení. Je potřeba i příště pokračovat v našem výkonu, jen musíme být při zakončení důraznější, podobně jako Matěj Pekr při první brance. To je asi recept na brankáře hostů.