Report ze zápasu BEN vs. OLO (2:3)

HC Benátky nad Jizerou

logo

2:3

(0:1, 2:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Olomouc nastoupila do utkání s Kašíkem v brance, poprvé v play-off navíc hrál i obránce Kotvan. Benátkám oproti předchozím duelům chyběl jen útočník Jech.

Aktivněji začali Hanáci, kterým pomohla i přesilovka hned v úvodu. Ovšem poté otěže zápasu převzali Benátečtí. Hostující defenziva se musela hodně otáčet, aby odrazila přímočaré útoky domácích.

Přesto to byla Mora, kdo se dostal do vedení. Ve čtrnácté minutě znovu v přesilové hře trefil sice Nedbálek jen tyč Vošvrdovy svatyně, hbitý Petr Haluza však stál na správném místě a dokázal kotouč zasunout za dezorientovaného brankáře.

Další šance Středočechů pak vychytal Kašík, který v kase olomouckého celku předváděl výborné zákroky.

Druhá perioda nabídla vyrovnanější hokej. Velkou šanci na zvýšení vedení měl hostující Kucharczyk, ale svůj únik zužitkovat nedokázal. Olomouc se přesto druhé trefy dočkala, a konečně při standardním počtu hráčů na ledě. Oldrich Kotvan při svém prvním startu v letošním play-off napřáhl na modré a puk se odrazem od Vošvrdy a od břevna dokutálel až do sítě.

Jenomže místo toho, aby se Hanáci uklidnili, přišla studená sprcha v podobě vyrovnání. Na 1:2 snížil střelou z levého kruhu David Kellner, pouhých šestadvacet vteřin před druhou sirénou se pak tečí z bezprostřední blízkosti prosadil Josef Skořepa. Mezi oběma trefami navíc Dopita ujížděl sám na Vošvrdu, ovšem ani jeho nájezd gólovou radostí neskončil.

Třetí dvacetiminutovka začala oboustranně opatrným přístupem. Nikdo nechtěl chybovat, a umožnit tak soupeři jít do vedení. Tempo hře udávali spíše Středočeši, ovšem prosadil se opět tým, který vyčkával.

Ihned poté, co vyloučený Bartoň naskočil v devětačtyřicáté minutě zpět na led, dostala se Olomouc do přečíslení. Dopita nahrál Radimu Kucharczykovi, ten udělal Vošvrdovi kličku a ukončil své čekání na první trefu v play-off.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl devět minut před koncem domácí ostrostřelec Král. Rozhodčí totiž nařídil trestné střílení ve prospěch Benátek po zalehnutí kotouče v brankovišti. Kašík však nemusel zasahovat, Královo zakončení mířilo mimo jeho kasu.

Závěr si už zkušení hráči Olomouce pohlídali a po těsném vítězství v poměru 3:2 se ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy. Čtvrté klání je na programu v sobotu opět ve středních Čechách.

Videosestřih

OHLASY

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Hráli jsme výborný zápas. Myslím si, že jsme trochu zaplatili mladickou daň. Udělali jsme chyby, které patří k menší zkušenosti. Kluci se výborně odevzdali. Byl to zápas, který odpovídá play-off. Myslím si, že jsme měli k vítězství blíž. Byly tam situace, kdy jsme mohli dát branku. Jsem s kluky spokojený. Musím jim poděkovat.