Report ze zápasu BEN vs. OLO (0:4)

HC Benátky nad Jizerou

logo

0:4

(0:1, 0:1, 0:2)

logo

HC Olomouc

Olomouc vstoupila do zápasu ve stejné sestavě jako o den dříve, ovšem s daleko hlasitější podporou z tribun. A začalo se velmi zostra. Hned v první minutě měly oba celky tutovku, ale branka nepadla ani na jedné straně.

Čtvrtý čtvrtfinálový duel poté nabízel vyrovnanou partii, ve které měli navrch jak gólman Vošvrda, tak i olomoucký Kašík. Na úvodní trefu se čekalo do čtrnácté minuty. Kanonýr Petr Haluza si nabruslil do levého kruhu a nikým nebráněn tvrdou ránou procedil puk až do sítě.

Vedoucí trefa jakoby Hanákům vlila síly do žil. Olomouc zodpovědně bránila a čekala na další šance. Vošvrda dlouho odolával, ovšem i hostující Kašík měl dost práce.

V jednatřicáté minutě se Mora uklidnila druhou brankou. A využila znovu přesilovou hru, již pošesté v play-off. Radim Kucharczyk dojel odražený kotouč a bekhendem ho poslal za dezorientovaného Vošvrdu.

Na začátku třetí periody se Olomouc prosadila potřetí. Oldřich Kotvan, který o den dříve vůbec poprvé skóroval za Hanáky, se trefil znovu. Za modrou čárou vystřelil a Vošvrda si puk srazil do vlastní sítě.

Kohouti se v dalších minutách do útoku zbytečně netlačili. Hráči si naopak poctivě hlídali své pozice a snažili se důležité vedení co nejdéle udržet. Bravurním výkonem to podporoval i jistý Kašík v kleci hostů, který si připsal čisté konto.

Přesto se Mora dočkala ještě čtvrté branky, čímž definitivně zlomila odpor Středočechů. Střela Bartoně se odrazila k Pavlu Selingrovi, a ten z levého kruhu trefil přesně.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka, hlasitě podporování svými fanoušky, tak zvládli i druhý venkovní duel a v sérii se ujali vedení 3:1 na zápasy. Rozhodnout o svém postupu do semifinále mohou už v úterý v domácím prostředí.

OHLASY

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Poprvé jsme byli horším týmem. Projevil se nějaký rozdíl v mužstvech, který asi je. V předchozích třech utkáních jsme měli vždycky nějaké šance, bylo to vyrovnané. Dnes nám ale chyběl ten pověstný krok. Branky, které jsme dostali, jsme obdrželi kvůli pozdní reakci. Včera jsme přišli o dalšího beka, takže obrana byla místy přetížená. Nejdůležitější ale je, že jsme nedokázali dát gól. To je prvopočátek neúspěchu. Výsledek vypadá, jakoby se hrálo na jednu branku, ale my jsme také nějaké střely vyprodukovali, ale chyběl nám větší důraz či větší chladnokrevnost, abychom skórovali. I za nepříznivého stavu se mužstvo snažilo vstřelit branku, čímž se ale otevírala hra pro soupeře. Asi by to vypadalo jinak, kdybychom dali první branku my.